Babyshower organiseren; met deze tips gaat dat lukken!

17 september 2016

Wanneer je in verwachting bent, komt het vaak voor dat jouw vriendinnen een babyshower organiseren. Een leuke dag speciaal voor jou waar je meestal niet van te voren van op de hoogte wordt gesteld, omdat het echt een verrassing is voor the mummy to be.

Babyshower organiseren

Wij willen je graag wat inspiratie geven voor de babyshower qua inspiratie maar ook voor items die je kunt vragen aan jouw vriendinnen. Ondanks dat je hier waarschijnlijk niet van op de hoogte bent, kun je natuurlijk wel wat tips geven aan jouw vriendinnen.

Waar komt de babyshower eigenlijk vandaan?

Van oorsprong komt dit uit India, daar is het ontstaan. Iedereen komt samen in het huis van de zwangere wat volledig is versierd. Het is een traditioneel feest waarbij de zwangere in het zonnetje gezet wordt. Dit wordt gevierd om als vrienden, kennissen en familie jullie te verwelkomen in de familie. Maar wij kennen het met name als fenomeen uit Amerika, waar het uitbundig wordt gevierd. Wij Nederlanders houden het vaak wat rustiger en dat is ook prima. Als jou vriendinnen je goed kennen, weten zij precies wat wel en niet bij je past.

Organiseren babyshower

Er is geen vaste regel voor wanneer een babyshower wordt georganiseerd. Maar volgens het meest verspreide gebruik wordt deze georganiseerd wanneer je aan het begin bent van je derde trimester. Als mum to be voel jij je dan lichamelijk nog onbeperkt en is er nog voldoende tijd om de babyuitzet verder aan te vullen. Kijk hier voor meer leuke tips voor een geslaagde babyshower.

Ga genieten van jouw babyshower en geef af en toe tussendoor wat tips aan je vriendinnen ;-).

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Weer zelfverzekerd voelen over je lichaam na de bevalling? Koop corrigerend ondergoed!

Als je onlangs bent bevallen, kan het lastig zijn om weer vertrouwen te krijgen over je lichaam. Een bevalling is...
DSC09274

Deze borstkolf is echt een aanrader! + winactie.

Borstvoeding geven is echt iets wat je in het begin goed onder de knie moet krijgen. Het is niet zomaar...
REVIVE-MODEL-02-768x513-1

Een gezonde zwangerschap met Sups

Een bijzondere tijd is aangebroken. Een tijd waarin er veel veranderd aan en in jouw lichaam. In jouw lichaam groeit...