Babykleding eerst wassen, doe jij het?

22 april 2020

Nieuwe babykleding eerst wassen ? Huh hoezo ? Ik hoor jullie al denken ; Als je ze nieuw koopt zijn ze toch schoon?!..veel ouders zullen hun kindjes meteen de kleertjes aangeven. Maar ook zullen er ouders zijn die ze wel wassen voordat ze het nieuwe setje aangeven. 

Babykleding eerst wassen

Ik dacht voorheen dat het ook niet zoveel kwaad kon. Maar doordat Vienna veel te vroeg werd geboren, werd er al in het ziekenhuis aangegeven dat ik eerst alles echt moest wassen. Dit omdat er dus een bepaald stofje en vuiligheid in de nieuwe spulletjes kan zitten, waar je baby’tje dus niet tegen kan. En dat kan gaan irriteren op het huidje.

Pas op met wasmiddel & wasverzachter

De reden waarom ik zo weinig mogelijk wasmiddel mocht gebruiken en geen wasverzachter was omdat Vienna in een couveuse lag. De geur wordt hier in versterkt en daar kunnen de baby’tjes niet goed tegen. En kunnen ze onrustig van worden of niet zo lekker. Ook zijn de zintuigen nog niet helemaal ontwikkeld en je moet je dus voorstellen dat alles 10x zo hard binnen komt bij die kleintjes. Dat vond ik zelf wel moeilijk want dan was het toch net wat ruwer en dus vond ik het zielig ! Uiteindelijk kon ik wel wasverzachter eraan toevoegen omdat ze natuurlijk uit de couveuse ging. Ook toen deed ik maar een heel klein beetje. Omdat je ook wel eens hoort dat baby’tjes toch allergisch kunnen zijn voor wasmiddel & wasverzachter. Gelukkig was dit niet het geval bij Vienna, maar toch was ik erg oplettend.

Strijken is ook belangrijk!

Wist je dat je met het strijken ook de laatste bacteriën dood die op de kleertjes of andere babyspullen zitten?! Opzich mag ik best het ziekenhuis dankbaar zijn, want dit wist ik zelfs ook niet. Uiteindelijk sloeg ik wel een beetje door , want tot op heden strijk ik bijna alles….ik ben wel makkelijker geworden omdat Vienna nu ook wat groter wordt en het super doet. Maar in het begin streek ik echt maar dan ook echt alles, zelfs haar rompertjes…

Tip van Jip : strijk je kleertjes binnenstebuiten!

Dus lieve mama’s & papa’s , was & strijk altijd even de nieuwe kleertjes !

 

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

babyjas baby jas meisjes jongens

Wat een uitvinding, de Fossy babyjas. 

Hier thuis is het altijd ellende! Truien en jassen.. Het aantrekken hiervan gaat echt altijd met weerstand en soms zelfs...
baby sandaaltjes babysandalen babyschoenen

Fantastische sandalen van Shoesme

De nieuwe sandalen komen als geroepen, de tempraturen gaan eindelijk richting de 20 graden. De zon die lekker straalt op...
babymeisje

Babymeisje zomercollectie 2023

De babykleertjes voor onze jonge dames hebben een groot ‘ahhhh’-gehalte. Van roze bloemetjes, en zachte jasjes tot stoere kleuren en...