Babykleding eerst wassen, doe jij het?

22 april 2020

Nieuwe babykleding eerst wassen ? Huh hoezo ? Ik hoor jullie al denken ; Als je ze nieuw koopt zijn ze toch schoon?!..veel ouders zullen hun kindjes meteen de kleertjes aangeven. Maar ook zullen er ouders zijn die ze wel wassen voordat ze het nieuwe setje aangeven. 

Babykleding eerst wassen

Ik dacht voorheen dat het ook niet zoveel kwaad kon. Maar doordat Vienna veel te vroeg werd geboren, werd er al in het ziekenhuis aangegeven dat ik eerst alles echt moest wassen. Dit omdat er dus een bepaald stofje en vuiligheid in de nieuwe spulletjes kan zitten, waar je baby’tje dus niet tegen kan. En dat kan gaan irriteren op het huidje.

Pas op met wasmiddel & wasverzachter

De reden waarom ik zo weinig mogelijk wasmiddel mocht gebruiken en geen wasverzachter was omdat Vienna in een couveuse lag. De geur wordt hier in versterkt en daar kunnen de baby’tjes niet goed tegen. En kunnen ze onrustig van worden of niet zo lekker. Ook zijn de zintuigen nog niet helemaal ontwikkeld en je moet je dus voorstellen dat alles 10x zo hard binnen komt bij die kleintjes. Dat vond ik zelf wel moeilijk want dan was het toch net wat ruwer en dus vond ik het zielig ! Uiteindelijk kon ik wel wasverzachter eraan toevoegen omdat ze natuurlijk uit de couveuse ging. Ook toen deed ik maar een heel klein beetje. Omdat je ook wel eens hoort dat baby’tjes toch allergisch kunnen zijn voor wasmiddel & wasverzachter. Gelukkig was dit niet het geval bij Vienna, maar toch was ik erg oplettend.

Strijken is ook belangrijk!

Wist je dat je met het strijken ook de laatste bacteriën dood die op de kleertjes of andere babyspullen zitten?! Opzich mag ik best het ziekenhuis dankbaar zijn, want dit wist ik zelfs ook niet. Uiteindelijk sloeg ik wel een beetje door , want tot op heden strijk ik bijna alles….ik ben wel makkelijker geworden omdat Vienna nu ook wat groter wordt en het super doet. Maar in het begin streek ik echt maar dan ook echt alles, zelfs haar rompertjes…

Tip van Jip : strijk je kleertjes binnenstebuiten!

Dus lieve mama’s & papa’s , was & strijk altijd even de nieuwe kleertjes !

 

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
IMG-20240317-WA0007

Budget zwangerschapskleding van Zeeman!

Voor mijn eerste zwangerschap keek ik wel eens online. Ik zag altijd zoveel moois aan zwangerschapskleding! Maar toen het eenmaal...
image-1

Nieuw: Stokke introduceert SNOOZI™ wieg

Stokke, de Scandinavische producent van hoogwaardige kinderproducten, heeft het wiegconceptopnieuw vormgegeven met de nieuwe Stokke® Snoozi. Afgelopen herfst werd Snoozi...