Bescherm de oogjes van je kindje goed tegen de zon!

1 maart 2021

Heerlijk, die eerste zonnestralen. Wat verheugen wij ons op de zomer, dat we weer fijn buiten in de zon kunnen lopen. Maar let goed op, want de straling van de zon kan ook zeer schadelijk zijn. Bescherm daarom de huid en de ogen van je kind en jezelf goed tegen de zon. Een baby zonnebril of kinderzonnebril is niet alleen een leuke zomer accessoire, maar is een echte musthave! goodcha zonnebrillen

Veilige zonnebrillen voor baby en kind

Waarom een baby zonnebril en kinderzonnebril nodig is

Even lekker naar buiten met je kindje want het zonnetje schijnt. Dat de zon schadelijk kan zijn voor de huid, is algemeen bekend. Maar daarbij vergeet je gemakkelijk dat ook de ogen goed beschermd moeten worden.

Een goede zonnebril is juist voor kinderen belangrijk. Hoe jonger het kind, hoe kwetsbaarder de ogen. Vooral met een baby’s moet je extra alert zijn. Het gezicht van je baby moet altijd in de schaduw te blijven, liefst met een zonnebril op. Bij de meeste ouders is het risico van de zon voor de ogen niet bekend. 

Zonlicht bevat ultraviolet licht, ook wel uv-licht of uv-straling genoemd. Overmatige blootstelling aan deze straling kan het hoornvlies beschadigen. Te veel zonlicht kan zelfs leiden tot permanente schade aan de ogen. Daar merk je nu nog weinig van, maar het vergroot de kans op oogziektes op latere leeftijd. Denk bijvoorbeeld aan oogziektes zoals staar, netvliesaandoeningen en maculadegeneratie waarbij het zichtvermogen snel achteruitgaat.

Goodcha, baby zonnebril, kinder zonnebril, veilige baby bril

Veilig en leuk!

Goodcha zonnebrillen zijn goed voor de ogen van je baby en kind

Goodcha is hét #1 baby- en kids zonnebrillen merk in Nederland gespecialiseerd in duurzame, veilige en modieuze baby zonnebrillen en zonnebrillen voor kinderen.

De Goodcha baby- en kinderzonnebrillen zijn duurzaam. Om mee te beginnen worden deze zonnebrillen op een mensvriendelijke manier geproduceerd en gemaakt van duurzaam materiaal dat recyclebaar is. De zonnebrillen gaan lang mee omdat ze onverwoestbaar zijn en bevatten geen giftige stoffen.

KIJK HIER VOOR ALLE MODELLEN

Waar moet je op letten bij het kopen van een babyzonnebril

Het is je na bovenstaande argumenten hopelijk wel duidelijk dat het echt nodig is om een zonnebril voor je kind aan te schaffen. Maar hoe weet je of je een goede zonnebril koopt?

Belangrijk bij het kopen van een baby zonnebril of kinderzonnebril:

  1. Koop een zonnebril die 100% UV-bescherming biedt. Dit kun je zien door een sticker op de bril of in de beschrijving van de bril als 100% UV of UV400. De Goocha zonnebrillen beschermen de kinderoogjes tegen UVA + UVB zonnstralen en vallen onder categorie 3.
  2. Kijk naar de CE-markering op de bril, die heeft een cijfer van 0 tot 4. Een bril in de categorie CE3 heeft genoeg bescherming voor kinderogen. Nummer 4 wordt vooral in de bergen gebruikt met veel sneeuw en reflectie.
  3. Zorg dat een zonnebril goed past. De glazen en het montuur moeten groot genoeg zijn om te voorkomen dat zonlicht langs de randen van de bril kan komen.
  4. Let erop dat de zonnebrillen BPA vrij zijn. BPA (Bisfenol-A) is een chemische stof die bij overmatige inname, schadelijk is voor het lichaam.  Het materiaal van de Goodcha zonnebrillen is 100% BPA-vrij.
  5. Let erop bij het kopen van een baby zonnebril of kinderzonnebril dat deze onverwoestbaar is. Een ongelukje zit in een klein hoekje. De Goodcha baby en kinderzonnebrillen zijn gemaakt van flexibel rubber en kunnen niet stuk. Ideaal voor de kleine kids die zonnebrillen wel eens buigen, laten vallen of per ongeluk erop zitten.
  6. Kies voor een zonnebril met gepolariseerde glazen. Deze neutraliseren de schittering van water of sneeuw en blokkeren weerkaatsing van licht. Dit kijkt wat rustiger kijkt.
  7. Comfort is ook heel belangrijk. De Goodcha zonnebrillen voor kinderen van 0-3 jaar worden standaard geleverd met een verstelbaar afneembaar bandje.

De Goodcha zonnebrillen voldoen aan alle bovenstaande punten. Hiermee zijn de ogen van je baby en kind goed beschermd. 

pilotenbril baby, kinderzonnebril

Stoer een pilotenbril voor je kleintje!

Moet je kind altijd een zonnebril dragen?

De hoeveelheid uv-straling verschilt per seizoen en hangt ook af van het moment. Hoe hoger de zon staat, hoe meer uv-straling er is. De zon is het felst in de zomermaanden tussen 12.00 en 15.00 uur. Tijdens die uren kan je je kind dus het beste een zonnebril opzetten.

Goed om te weten: temperatuur heeft geen invloed op de uv-straling. Het is dus niet zo dat de zon op een koelere dag minder schadelijk is. Ook als het bewolkt is, kan uv-straling je ogen binnenkomen.

Oogartsen adviseren om ook in de schaduw de ogen van je kindje met een zonnebril te beschermen tegen de zon. Het zonlicht weerkaatst namelijk tegen de grond en de muren, waardoor de uv-straling je kind zelfs kan bereiken als je hem bewust uit de zon houdt. Een petje of hoedje beschermt niet tegen dit weerkaatsende licht.

GOODCHA WINACTIE

Heb jij nog geen zonnebril voor je kindje? Dan is dit je kans, want we mogen van Goodcha een zonnebril naar keuze verloten. Vul onderstaand formulier in en laat weten welke zonnebril jij wilt hebben (KIJK HIER WAAR JE UIT KUNT KIEZEN). Of doe mee met de like & share actie vanaf 5 maart op Babylabel Facebook en Babylabel Instagram. De winnaar wordt random gekozen dus doe overal mee voor extra winkans. De naam van de winnaar staat binnenkort hier op Babylabel. Good Luck!

De gelukkige winnaar is geworden: @jelmar520 van harte gefeliciteerd! Jij mag een zonnebril naar keuze uitzoeken. Stuur een mailtje naar info@baby-label.com met je adresgegevens en laat weten welke zonnebril jij wilt ontvangen. Laat het mooie weer maar komen!

Goodcha, baby zonnebril, kinder zonnebril, veilige baby bril, baby brillen, baby zonnebrillen, kinderzonnebril

Welke kleur bril kies jij?

Goodcha, baby zonnebril, kinder zonnebril, veilige baby bril, kinderzonnebril

bron: Oogziekenhuis Rotterdam

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...