Rondfladderend vlindertje

6 mei 2018

Eén van de meest bijzondere momenten tijdens een zwangerschap vind ik toch wel het moment dat je de kleine voor het eerst voelt bewegen. De baby voor het eerst voelen bewegen is magisch. Of dénkt te voelen…. Want ondanks dat dit mijn derde zwangerschap is, heb ik best een periode getwijfeld of het niet mijn rommelende darmen waren die ik voelde. Ik ben nu ruim 21 weken zwanger en kan inmiddels een aantal keer per dag genieten van het getrappel in mijn buik. Eerst voelde het nog als een rondfladderend vlindertje, maar de bewegingen nemen met de paar dagen in kracht toe. Geen twijfel meer over mogelijk, dit is mijn mannetje die alvast oefent op de koprol en het nemen van vrije trappen. Óf pirouettes, dat kan natuurlijk ook.

Baby voor het eerst voelen bewegen

Aan Frans heeft hij ook al meerdere high fives gegeven en zelfs Jula heeft nu twee keer lijfelijk contact gehad met haar broertje. Die ogen van haar toen ze hem voor het eerst voelde…. Haar blik zal ik niet snel meer vergeten! Of Jula ‘het treintje’ in mijn buik ook ooit gaat horen vraag ik me af. Zo noemen we het geluid van het hartje als we voor controle bij de verloskundige zijn. Frans heeft hem horen rijden (zégt hij…. Ik moet hem maar op zijn mooie ogen geloven), door simpelweg zijn oor op mijn buik te leggen. Het ritme tikt hij met zijn vinger op mijn buik. Fantastisch dat we als gezin al zo’n contact kunnen hebben met de kleine! Jasmijn doet ook haar best. Ze geeft kusjes op mijn buik, praat tegen hem en bereidt hem nu al voor op de stoeipartijen die gaan volgen door soms net even te hard op mijn schoot te gaan zitten….

Als ik verschillende websites moet geloven hebben de meeste zwangeren de baby voor het eerst voelen bewegen als ze zo’n achttien tot twintig weken zwanger zijn. Maar een paar weken eerder of later is niet ongewoon. Het hangt van verschillende factoren af. Zo herken je het gevoel mogelijk eerder als het niet je eerste zwangerschap is. Ook de hoeveelheid vruchtwater en de positie van de placenta ten opzichte van je baarmoeder schijnen van invloed te zijn.

Wanneer was voor jou dat bijzondere moment daar dat je je baby voor het eerst voelde bewegen? En hoe zou jij het gevoel omschrijven? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen.

wennen aan geslacht baby

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...