Rondfladderend vlindertje

6 mei 2018

Eén van de meest bijzondere momenten tijdens een zwangerschap vind ik toch wel het moment dat je de kleine voor het eerst voelt bewegen. De baby voor het eerst voelen bewegen is magisch. Of dénkt te voelen…. Want ondanks dat dit mijn derde zwangerschap is, heb ik best een periode getwijfeld of het niet mijn rommelende darmen waren die ik voelde. Ik ben nu ruim 21 weken zwanger en kan inmiddels een aantal keer per dag genieten van het getrappel in mijn buik. Eerst voelde het nog als een rondfladderend vlindertje, maar de bewegingen nemen met de paar dagen in kracht toe. Geen twijfel meer over mogelijk, dit is mijn mannetje die alvast oefent op de koprol en het nemen van vrije trappen. Óf pirouettes, dat kan natuurlijk ook.

Baby voor het eerst voelen bewegen

Aan Frans heeft hij ook al meerdere high fives gegeven en zelfs Jula heeft nu twee keer lijfelijk contact gehad met haar broertje. Die ogen van haar toen ze hem voor het eerst voelde…. Haar blik zal ik niet snel meer vergeten! Of Jula ‘het treintje’ in mijn buik ook ooit gaat horen vraag ik me af. Zo noemen we het geluid van het hartje als we voor controle bij de verloskundige zijn. Frans heeft hem horen rijden (zégt hij…. Ik moet hem maar op zijn mooie ogen geloven), door simpelweg zijn oor op mijn buik te leggen. Het ritme tikt hij met zijn vinger op mijn buik. Fantastisch dat we als gezin al zo’n contact kunnen hebben met de kleine! Jasmijn doet ook haar best. Ze geeft kusjes op mijn buik, praat tegen hem en bereidt hem nu al voor op de stoeipartijen die gaan volgen door soms net even te hard op mijn schoot te gaan zitten….

Als ik verschillende websites moet geloven hebben de meeste zwangeren de baby voor het eerst voelen bewegen als ze zo’n achttien tot twintig weken zwanger zijn. Maar een paar weken eerder of later is niet ongewoon. Het hangt van verschillende factoren af. Zo herken je het gevoel mogelijk eerder als het niet je eerste zwangerschap is. Ook de hoeveelheid vruchtwater en de positie van de placenta ten opzichte van je baarmoeder schijnen van invloed te zijn.

Wanneer was voor jou dat bijzondere moment daar dat je je baby voor het eerst voelde bewegen? En hoe zou jij het gevoel omschrijven? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen.

wennen aan geslacht baby

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Snoozebaby wereldwijd verkrijgbaar

Het Nederlandse babymerk Snoozebaby timmert flink aan de weg. De labelproducten die al in ruim vijftien landen te koop waren,...
borstkolf neno perfetto

Hoe fijn! Ik mocht de Neno Perfetto testen.

De Neno Perfetto is een elektrische borstkolf en is waterbestendig. Zo kun je bijvoorbeeld heerlijk ontspannen in bad kolven. Neno Perfetto heeft...
besparen op de babyuitzet

Tips om te besparen op je babyspullen

Geweldig om een kindje te verwelkomen in je gezin. Het komt alleen wel met de nodige kosten. Het Nibud heeft...