Wat zal de toekomst ons gaan brengen als het gaat om mobiliteit en verzorging van baby’s en kinderen? De baby trend voor 2021 zal zeker de e-kinderwagen zijn.. of toch niet?

We hebben al e-cars, e-bikes, e-steppen en de e-kinderwagen kon niet uitblijven, toch? Bosch, ja het bekende wasmachine merk, heeft een elektrisch systeem ontwikkeld voor kinderwagens. Het systeem is voorzien van batterij, elektrische motoren, sensoren en een app. Het Zweedse bedrijf Emmaljunga zal de eerste zijn die deze techniek in zijn wagens laat inbouwen. 

De kinderwagen met ingebouwde elektrische motor zal je net wat extra power geven wanneer je een heuvel op loopt. Ook trapt hij op de rem wanneer je weer naar beneden moet. En verlies je controle over je kinderwagen? Dan gaat hij automatisch op de rem. Best high tech allemaal, maar je hem natuurlijk gewoon blijven duwen als de accu leeg is of als je even geen hulp nodig hebt van de motor.

Best handig allemaal, maar een kinderwagen zelf duwen is helemaal niet naar om te doen wat mij betreft. En die grote heuvels ben ik hier in Nederland ook nog niet tegengekomen bij het wandelen. Dus ik ben benieuwd of deze baby trend aanslaat in 2021.