Vier handen op 1 buik: “Joanna weigert om te stoppen met roken”

3 februari 2017

Afgelopen dinsdag was er weer een nieuwe aflevering van ‘Vier handen op 1 buik’ en elke keer blijf ik er met verbazing naar kijken. Deze keer ging het over Joanna. Ze kreeg op haar zeventiende een zoontje Jayden van haar toen vijftienjarige vriendje. Nu is ze weer per ongeluk zwanger geraakt van haar nieuwe vriend van 27 jaar. Gelukkig is hij er voor haar en regelt hij veel en werkt hij.

Baby te klein, vanwege het roken

Haar baby is alleen heel erg klein, omdat ze heel erg veel rookt. Ze weigert alleen om te stoppen, toch verbazing van Monique Smit die haar zo goed mogelijk probeert te begeleiden. En dat is nog niet eens alles. Naast dat ze zelf zwanger is, woont er een vriendin bij haar in huis die hoogzwanger is. Zij stond op straat en heeft geen contact met haar moeder. Joanna weet hoe dat voelt en heeft haar toen in huis genomen. Maar met nog een tienermoeder die in de huiskamer slaapt is het erg moeilijk om alles weer op de rit te krijgen.

Werken en een opleiding volgen

Joanna heeft hiervoor een opleiding gedaan, maar daar is ze mee gestopt. Samen met Monique gaat ze weer naar haar oude school toe om te kijken wat nu de mogelijkheden zijn, dat is stap 1. Daarnaast zijn ze woonruimte gaan zoeken voor de vriendin van Joanna, want zo samen leven in een huis is niet te doen.

Aan het einde komt de gemeente er achter dat de vriend van Joanna daar min of meer inwoont, waardoor haar uitkering wordt gekort. Ze moet daarom gaan werken. En dat is denk ik maar goed ook, want anders was ze nog niks gaan doen. In deze aflevering merkte je heel erg dat ze heel goed weet wat ze moet doen om alles weer voor elkaar te krijgen, maar het uiteindelijk niet doet.

Als je naar je zelf kijkt, ben ik ook heel erg blij dat mijn ouders in mijn omgeving zijn om mij af en toe te helpen. Ook dat had zij niet en dan ben je ook nog eens zo jong. Wij hopen dat ze het nu voor elkaar heeft en dat ze lekker werkt en daarna kan beginnen aan haar opleiding.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...