In gesprek met een specialist baby massage

23 januari 2017

Deze week hebben wij gesproken met Kristina van der Geest. Zij is specialist baby massage en eigenaar van MaPaKi. Hier kun je cursussen volgen voor bijvoorbeeld babymassage, baby yoga en ook zwangerschapsmassage en zwangerschapsyoga. Als je zwanger bent zal de verloskundige je hier misschien wel al op geattendeerd hebben. Maar wat zijn nu precies de voordelen van babymassage en wat kun je er precies mee?

Wat zijn voordelen van babymassage?

Vragen die centraal staan tijdens babymassage zijn: wat moet je doen als je baby onrustig is of last heeft van darmkrampjes? Wat voelt je baby? Baby’s houden van aanraking maar hoe precies? Hoe doen andere moeders het en lopen zij aan tegen dezelfde problemen? Al deze vragen komen aan bod. Kennis maken met je baby op een ontspannen manier samen met andere moeders. Het is meer dan alleen leren masseren, je leert je baby en jezelf ook beter kennen. Voelen, ruiken en vertragen. Slow down in alles wat je doet, zodat je baby het tempo bij kan houden.

babymassage cursus, specialist baby massage

Waarom babymassage?

Veel informatie die je verschaft komt via internet, boeken en televisie. Maar geeft beperkt inzicht in hoe het moet en een gevoel kun je niet opzoeken. Het is belangrijk om te voelen en te kijken hoe jou kleintje reageert. Hoe voelt bijvoorbeeld een harde en een zachte buik aan? Die informatie krijg je niet via het internet.

Tips aan mom to be’s en aan prille moeders van een specialist baby massage

Denk met je hart en voel je buik. Beperk visite, beperk cadeaus en beperk uitgaven. Je kind heeft veel vitamine M (moeder) nodig, draag je kindje, je kunt je kindje niet verwennen. Pas na 6 tot 9 maanden gaat jouw kleintje een verband leggen tussen zijn actie en jouw reactie. Dus vertrouw op je eigen gevoel en niet op ‘je schoonmoeder’.

Wat zijn dingen die ouders van te voren meestal niet weten?

Baby’s maken niet gelukkig. Ze betekenen heel een werk en er ontstaat 100% verandering. Baby’s zijn het leukste maar ook het lastigste in de hele wereld. Ook nadat je 6 weken geen nacht hebt doorgeslapen ben je nog in staat om boodschappen te doen. Je kunt meer dan je kan. Maar na je bevalling heb je ook weer meer rust nodig dan je misschien denkt. Je lichaam moet echt herstellen  en dat gaat niet met de hele dag goedbedoelde kraamvisite. En wat veel mensen niet van te voren weten is dat baby’s niet door slapen, ook niet na 6 weken (dat is dan misschien toeval). En als laatste wil ik nog meegeven dat vaccinaties vrijwillig zijn, je bent er dus zelf verantwoordelijk voor. Informeer daarom van te voren goed en bepaal daarop of jij het wel of niet wilt.

Wat is jouw mooiste ervaring met babymassage?

Dat zijn er een hele hoop: een moeder die na de cursus zegt dat ze nu eindelijk kan genieten van het moeder zijn. Een vader die tijdens een bevalling roept ‘denk aan Kristina’ en de verloskundige die denkt dat het een nieuwe techniek is. Als ik zie hoe moeders en baby’s veranderen tijdens een cursus, hoe mooi en harmonisch te lessen zijn, ondanks dat baby’s huilen. Als een moeder vertelt dat een baby 3 poepluiers heeft na een massage en daarna veel minder last heeft.

Heeft deze specialist baby massage jou overtuigd? Ons zeker wel!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...