Baby buiten laten slapen in een konijnenhok?

9 maart 2018

De eerste keer dat wij het zagen, keken mijn man en ik elkaar aan, haalde onze schouders op en liepen verder. In de auto hadden wij het erover: wat een leuk agrarisch kinderdagverblijf. Wij gingen onze zoon dan ook gelijk inschrijven. Maar wat ons beide opviel: wat een vreemde konijnenhokken? baby slaaphuisjes

In juni was Fedde 8 maanden en ging hij voor de eerste keer naar het kinderdagverblijf. Reuze spannend natuurlijk, voor de eerste keer je kindje uit handen geven aan vreemden. Hij was wel vaker te oppassen geweest bij oma of bij vrienden, maar bij vreemden is toch een ander dingetje. Maar uiteraard de dag overleefd (niet alleen mama, hij ook). Alles was gelukkig goed gegaan en hij had lekker buiten geslapen.

Wacht! Buiten geslapen in baby slaaphuisjes?

Toen werd het mij duidelijk: die vreemde konijnenhokken zijn niet voor de konijnen, maar voor de baby’s! Het blijken zogenaamde baby slaaphuisjes, buitenbedjes of ook wel ‘lutje potjes’ te zijn. Uhm ja, tuurlijk, dat kan ook!

Ik had er geen onderzoek voor nodig, maar het blijkt uit onderzoek dat het zorgt voor meer weerstand door een grotere opname van vitamine D en frisse lucht. Nou, dat is fijn! Wat ik ook erg fijn vond, was dat ons zoontje in het buitenbedje op het kinderdagverblijf altijd langer sliep dan thuis of bij oma, waar hij ook meerdere keren per week kwam. En daarnaast sliep hij ’s nachts ook veel beter. Maar of dat nou kwam door het buitenbedje of door de vermoeidheid van het spelen, dat laat ik in het midden. In ieder geval vond onze zoon het altijd heerlijk!

Voor onze tweede spruit hebben wij zelf zo’n vreemd konijnenhok aangeschaft. Tijdens het schoonmaken vroeg onze oudste zoon (van inmiddels al bijna 4) of dit zijn bedje was. Helaas slaap hij alleen nog in de middag als hij echt heel erg moe is, maar wat was hij er anders graag in gaan liggen.

Ik hoop dat zijn broertje er net zo van gaat genieten als dat hij altijd heeft gedaan.

Kende jij dit al? En heb jij ervaring met dit soort baby slaaphuisjes?

Baby slaaphuisjes

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

eerste keer tandarts

De tandenavonturen van onze peuter: voor het eerst bij de tandarts

Onze zoon is voor het  eerst bij de tandarts geweest. Dit vinden we een belangrijke mijlpaal! Niet alleen om de...
huilbaby

Hoe sus je jouw huilbaby? + vijf tips

Een huilbaby is een baby die minimaal drie dagen per week gedurende drie uur huilt. Om erachter te komen of...
moederschap

Moederschap – soms voel ik me een andere moeder

Ik lees verhalen, hersenspinsels en ervaringen van andere moeders online en op social media. In veel van die gevallen voel...