Lauren gaat op ontdekkingsreis

1 september 2018

Met acht maanden kunnen de meeste kinderen zelfstandig zitten. Sommige kinderen trekken zichzelf op tot stand en er zijn er zelfs die al voorzichtige stapjes langs de tafel maken. Gaan zitten blijft moeilijker dan gaan staan. Lauren is op het moment echt op ontdekkingstocht op haar buik. baby op ontdekking

Baby op ontdekking

baby op ontdekking, baby 8 maand, ontwikkeling babyTijgerend en kruipend gaat ze op onderzoek uit, het liefste in haar pyjamaatje. Overal waar ze denkt langs te kunnen gaan, doet ze dan ook echt. Achter de fauteuils, onder de eetkamertafel en stoelen, alles is in haar ogen geweldig! Mama is er nu maar druk mee 😉 Ook gaat Lauren steeds meer na doen. Als ik ‘ma-ma’ zeg, gaat ze het proberen na te zeggen. En als ik in mijn handen klap, gaat Lauren ook heen en weer met haar handjes, als ik zwaai, zwaait ze terug. Ze beseft dat zij hetzelfde kan als mij, en dat zie je terug in haar stralende oogjes.

Obstacle run

Nu Lauren ouder wordt, is alles zeker steeds leuker, maar ergens ook pittiger. Dit omdat ik haar continu in de gaten moet houden. Mevrouw heeft de kabels van de lampen natuurlijk ook al ontdekt. Ze heeft een kist vol speelgoed, maar de kabels of de afstandsbedieningen zijn toch leuker.

Ze zeggen vaak dat eenkennigheid rond deze periode op komt zetten, maar gelukkig merk ik daar nog vrij weinig van. Afgelopen week was ik bijvoorbeeld in Amsterdam. Ik had haar even op de arm, maar wat lachte ze toch vriendelijk naar iedereen die achter ons liep. Ook als anderen haar vast willen houden is dit geen probleem. Zij vindt het allemaal prima en geniet van alle aandacht. Heerlijk zo’n kind, om voor altijd lief te hebben. ❤

Lots of love, Esther

 

Lees ook: warme winterjasjes >>

Lees meer babykleding blogs >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...