De leukste Baby Gender Reveal ideeën

15 maart 2021

Een Baby Gender Reveal Party is overgewaaid vanuit Amerika en hier ook helemaal hip & hot. Maar wat is een Gender Reveal feestje precies? Natuurlijk is het altijd leuk om een feestje te geven en helemaal ter ere van jullie zwangerschap en om alvast de komst van jullie kleintje te vieren. Je hebt ook al de baby-shower waarbij de toekomstige moeder in het zonnetje gezet wordt. Maar tijdens dit speciale feestje laat je iedereen tegelijkertijd laat weten of jullie een jongetje of een meisje verwachten. En dat kun je doen op verschillende manieren.

Helaas is een feestje tijdens de Corona crisis en de lockdown niet mogelijk, maar kun je je feestje vieren door middel  van een teams of zoom party.

Lees ook: wat wordt het? >>

Wordt het een baby jongen of een baby meisje?

Misschien weet jij al wat het geslacht van jullie kleintje is, maar het kan ook leuk zijn om dit zelf ook pas te horen op dit speciale baby feestje. Vraag het echobureau of de verloskundige in dat geval om het geslacht van jullie kindje dan door te geven aan bijvoorbeeld de banketbakker of iemand die jullie wil helpen bij het organiseren van het feestje. Want hoe speciaal is het wanneer je dit moment deelt met al jullie familie en vrienden. Een moment om nooit meer te vergeten!

WANNEER ORGANISEER JE EEN GENDER REVEAL PARTY

Natuurlijk wil je zodra je weet wat het geslacht van jouw baby is dit bekend maken aan de hele wereld. Maar natuurlijk eerst aan je dierbare familie en vrienden. Bij de meeste zwangerschappen kun je het geslacht bekend laten maken tijdens de 20-weken echo. Meestal wordt daarna een Baby Gender Reveal feest gegeven. Wij hebben een aantal leuke ideeën verzameld voor dit feestje!

De leukste Baby Gender Reveal ideeën

1. GESLACHT BABY BEKEND MAKEN MET EEN TAART

Je kunt het geslacht bekend maken door middel van een taart. Wil je zelf het geslacht ook pas horen bij de Gender Reveal Party? Vraag aan de echoscopiste of ze een dichte envelop mee wilt geven met daarin het geslacht. Geef deze vervolgens aan diegene die de taart maakt, zonder dat jullie het nog weten! De buitenkant van de taart of cake kun je bijvoorbeeld helemaal wit laten. Je snijdt samen de taart open en de kleur van de taart is het geslacht van jullie toekomstige kindje.

Ook leuk: maak er een peek-a-boo taart van. Dat doe je door roze of blauwe M&M’s (of ander snoepgoed) in het midden van de taart te (laten) stoppen.

Baby Gender Reveal ideeën, Baby Gender Reveal taart

Bron: Maria Sweet Cakery – caketopper Oh baby

TIP: Heb je al een naam voor jullie kleintje? Zo eenvoudig is dat niet. Waarom laat je de gasten niet een leuke babynaam verzinnen. Misschien kom je zo nog op leuke nieuwe inspiratie!

2. Gender reveal confetti

Boy or Girl? Baby gender reveal confetti kanon met roze confetti om bekend te maken dat het een meisje wordt.

Gender reveal confetti, confetti kanon, baby meisje  Gender reveal confetti, confetti kanon, baby jongen

—————————–baby meisje                                     ————–              baby jongen

3. Ballonnen kapot prikken

Dit is mijn favoriet om het geslacht van jullie baby bekent te maken; ballonnen prikken. Hang twee ballonnen op en prik samen met je partner ieder een ballon kapot. De kleur van de confetti vertelt wat het gaat worden; roze of blauw, een meisje of een jongen. Helemaal leuk om dit op het moment te doen dat iedereen met een glas champagne (jij natuurlijk zonder alcohol 😉 in zijn hand staat. Na de bekendmaking kunnen jullie direct toosten.

Het is natuurlijk leuk om zelf de ballon kapot te prikken maar je gaste mee laten doen is misschien nog wel leuker. Hang verschillende ballonnen op. In één ballon zit het geslacht maar wie prikt de juiste ballon kapot?

jongen of meisje ballon, baby gender reveal, gender reveal feest

Grote ballon compleet met confetti en helium

4. Cakepops & Cupcakes

Een lekkere variatie op de taart zijn cupcakes en cakepops, kleine ronde cakejes op een stokje. Iedereen neemt tegelijkertijd een hap uit zijn traktatie, waarvan de binnenkant natuurlijk roze of blauw is. Verrassing! Leuk om de cupcakes te versieren met een caketopper ‘O Baby’

baby gender reveal cake pops

5. Gelukskoekjes jongen of meisje

Wat een een super leuk idee is voor de onthulling van het geslacht van jouw kleintje is: laat gelukskoekjes maken met daarin: ‘It’s a boy’, ‘It’s a girl’ in plaats van de gelukswens. Deze kun je laten maken bij www.geluk.com. Leg alle gelukskoekjes op een schaal op de gedecoreerde tafel. Dit staat meteen ook leuk bij binnenkomst en je hebt een perfecte traktatie.

GENDER REVEAL cadeautjes

Ben je uitgenodigd voor een Gender reveal party? Dan wil je natuurlijk niet met lege handen aankomen, maar wat geef je de toekomstige ouders. Je weet het geslacht nog niet dus kom alsjeblieft niet met een roze of blauw rompertje aan…  Kies voor veilig en koop leuke unisex cadeautjes! Denk dan bijvoorbeeld aan speentjes (die kun je niet genoeg hebben), speeltjes en leuke rompertjes in mooie naturel kleuren.

Heb jij al plannen gemaakt voor een baby gender reveal party of hou je het toch maar bij een babyshower?
Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...