Zwanger? Deze baby essentials ga je zeker nodig hebben

12 juli 2018

Als je voor het eerst een kindje krijgt heb je geen idee wat je allemaal moet aanschaffen. Enorme babyuitzetlijsten staan online en je wilt het allerbeste voor je kleintje. Dus je koopt al snel teveel. Maar is dat ook allemaal nodig? Wij willen je graag even laten zien welke Baby essentials je echt nodig hebt en welke heel erg handig zijn.

Baby essentials

Babybedje

Een ledikant of babybedje is natuurlijk nodig voor jouw kleintje. En als je het extra goed wil doen is het handig om er eentje te hebben die je gemakkelijk kunt verplaatsen. Wanneer jouw hummeltje nog erg klein is, wil je jouw kleintje graag naast jou hebben slapen, maar later gaat jouw kleintje weer naar zijn eigen kamer. Zo voorkom je dat je twee bedjes koopt.

Opmaken van het bedje

Je baby kan al direct in een ledikantje slapen – maak het bedje dan wel “kort” op zodat hij/zij niet direct verdwijnt onder de lakentjes. Ook bij een ledikantje heb je onderlakens, bovenlakens en dekentjes of een slaapzak nodig. De lakentjes en dekentjes moeten liefst van natuurlijke, ademende materialen zijn, van katoen of wol bijvoorbeeld. Géén dekbedje of kussen: dit is voor kinderen onder de twee jaar niet aan te raden in verband met de kans op wiegendood.

Baby slaapzak

Een slaapzakje is ideaal voor een kleintje. Zeker als je jouw baby’tje daarvoor hebt ingebakerd. Jouw baby’tje kan zo wennen aan het slapen met lossen armen, maar wel nog steeds het warme gevoel houden. Zeker in Nederland is het dan handig om een vier seizoenen slaapzak te kopen, zodat deze lekker een tijdje mee kan.

Commode in de babykamer

Je hebt een plek nodig om de baby te verschonen en aan te kleden. Een commode (of, als alternatief een gewoon kastje dat wat breder en hoger is dan normaal) is daarvoor ideaal. Op de commode gebruik je een aankleedkussen met opstaande randen. Niet alleen ligt dit lekkerder voor de baby dan een harde ondergrond maar ook is het risico dat hij van de commode afrolt wat kleiner. Wat ook super handig is: een barrier of opzetstuk zorgt ervoor dat de baby recht voor je ligt, wat het verschonen en aankleden een stuk makkelijker maakt omdat je zelf in een juiste ergonomische houding kunt staan. Bovendien houdt je oogcontact met je kleintje. En door de opstaande randen extra veilig voor je baby!

Newborn kledingsetje

Waarschijnlijk zul je wel al een babysetje gekocht hebben (of meerdere) maar een paar newborn kledingsetjes voor de eerste paar dagen heb je zeker nodig. Maar de meeste mum-to-be’s hebben de kast al vol hangen voordat het kleintje nog geboren moet worden. Wij snappen dat volkomen, want die babykleertjes zijn ook zo leuk!

Borstvoeding of babyfles

Iedereen heeft er zijn of haar mening over. De één vindt borstvoeding beter, want het is natuurlijk, er zitten geen toevoegingen in etc. En de ander zegt dat flesvoeding niet onder doet voor borstvoeding. Iedereen moet doen wat zij prettig vindt, maar soms heb je niets te kiezen en kun je geen borstvoeding geven. Dus een eerste babyfles is wel handig om al in huis te hebben. Een aanrader zijn de babyflesjes van Difrax. En zij hebben nog meer babyproducten die je nodig hebt.

Kinderwagen

Een van de belangrijkste dingen die de meeste meteen aanschaffen wanneer ze weten dat ze in verwachting zijn, is het uitkiezen van een kinderwagen. Er is tegenwoordig volop keuze. Of je nu een praktische kinderwagen wilt omdat je drie hoog woont, graag in de stad of in het bos wilt wandelen, of liever een fashionable kinderwagen wilt of gaat voor een klassier, er is genoeg keus voor iedereen.

Hydrofiele luiers

Schaf zeker veel hydrofiele luiers aan. Deze gebruik je echt overal voor. Als doek over je verschoonkussen, als slabbetje tijdens het geven van de fles en als doek om op te slapen. Ook heb je hele grote hydrofiele luiers die perfect zijn om over je wagen heen te hangen zodat je kleintje het niet te warm krijgt in zijn wagen.

Natuurlijk heb je nog veel meer nodig, maar dit is het begin van de baby essentials lijst. Check de webshop Ikwordmama.nl voor al jouw baby essentials en meer!

Heb jij nog tips voor ons? Leuk als je dit wilt delen in een reactie hieronder!

 

Bekijk hier onze blog over de ideale babyuitzet lijst >>

Wel of niet kiezen voor borstvoeding >>

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...