Je baby alleen thuis laten …

17 januari 2016

Home alone vond ik als kind de geweldigste film ooit en na ze allemaal wel een stuk of 10 keer gezien te hebben, vind ik ze nog steeds superleuk. De hoofdrolspeler Kevin wordt per ongeluk thuis achter gelaten en maakt van alles mee, iedereen kent de films ongetwijfeld. Comisch zijn ze zeker! Maar ik moet er niet aan denken dat dat mij ooit gebeurd, per ongeluk mijn kindje vergeten. Laat staan bewust alleen laten.

Dit laatste is nogal een discussie punt onder moeders heb ik meegemaakt. Sommige moeders vinden even boodschappen doen terwijl kun kindje slaapt best kunnen. Anderen geven de babyfoon even af bij de buren en gaan snel even de oudste uit school halen. De babyfoon ‘droppen’ bij de buren? Het is geen bestuurbare auto!? Ik begrijp natuurlijk dat je voor lastige keuzes soms komt te staan als ouder wat dit soort dingen betreft of dat je soms geen keuze hebt, omdat de hond er ook uit moet, omdat je alleenstaande bent, geen oppas hebt enzovoorts. Het kan vaak een flink gepuzzel zijn. Ik snap dat absoluut!

Ik ken ook moeders die er totaal geen moeite mee hebben. Die gaan gewoon 30 minuten zonnebanken met de baby van 3 maanden in de maxi cosi in de auto. Kan best even omdat ik zo graag een mooi tintje houden wil..Wat als iemand je kind uit de auto weet te halen? Of dat je kindje in paniek in de auto ligt te huilen en niemand die het hoort?! Of moeders die even snel hun nagel laten repareren wanneer hun kind thuis in bedje ligt, want ja hallo ik ga niet met een gebroken nagel lopen.. Ik word niet lekker bij het idee alleen al!

Er kan binnen 3 minuten een brand ontstaan in huis, een koolmonoxide vergiftiging ruik en zie je niet door een babyfoon. En wat als jezelf iets overkomt terwijl je van huis bent.. Wie weet dat jouw kindje in bedje ligt of in de box? Ik kan wel honderd redenen bedenken om het niet te doen. Ik woon in een flat en ik breng de vuilnis nog niet eens naar beneden als Liv in bed ligt. Het geeft mij gewoon geen fijn gevoel.

Ik ben de ouder/ beschermer, daar heb ik voor gekozen. Mijn kind kan zichzelf niet redden of beschermen, dus doe ik dat! Altijd! Zij gaat voor alles! En ik zoek altijd naar een oplossing als ik in een lastig pakket zou komen. Pak een draagdoek wanneer je de hond persé moet uitlaten of neem snel even in de wagen je kleintje mee. Is die ene boodschap echt zo belangrijk? Hebben de buren geen bakboter?

Misschien heb je lieve familieleden die je graag even uit de brand helpen. Ik vind dat je beter je kindje even wakker kunt maken en mee te nemen ergens heen dan het risico lopen dat je kindje je nodig heeft en je er niet bent en je je kindje nooit meer wakker kunt maken.. Ik zou het mijzelf nooit kunnen vergeven..

Ik ben benieuwd hoe andere mama’s dit zien en wat voor oplossingen zij bedenken!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Kopie van meisjeskleding

Baby musthaves – Deze spullen zijn super handig!

Er zijn zoveel spullen te verkrijgen voor baby’s maar wat zijn nu echt de baby musthaves. Het allerbelangrijkste is dat...
DSC00720

Review; Olifant bijtring van Mushi…

In 2015 zijn wij, mijn man en ik, op reis geweest naar Thailand. Het land van de olifanten. Prachtig om...
DSC08771

Review; Gek op badderen met deze leuke bootjes

Toen Rae geboren werd, mocht ze na 2 dagen in bad. Een heerlijk moment vond ik dat! Zelfs terwijl ik...