Je baby alleen laten… doe jij het?

6 augustus 2019

Even snel een boodschapje doen als de baby ligt te slapen. Hooguit een half uurtje van huis. Je baby alleen laten… doe jij het?

Je baby alleen laten

Zelf ben ik daar altijd heel voorzichtig in geweest en sprintte hooguit even naar het schoolplein 20 meter verderop om de oudste weg te brengen of op te halen. Zelfs een goede babyfoon haalde het schoolplein nét niet. Met verbazing zag ik de buurvrouw met een paar bigshoppers snel naar de supermarkt en slager fietsen. “Mijn dochter slaapt altijd twee uur lang door, wordt nergens wakker van”, verklaarde ze. Nu zijn twee van mijn drie kids ook geen heel gemakkelijke slapers, dus ik durfde dat sowieso niet aan. Daarbij voelde ik mij daar ongemakkelijk bij, om ze langer dan een paar minuutjes alleen te laten. Je weet maar nooit…

Eventjes weg maar …

De discussie is altijd; wat is wel of niet verantwoord? En dat bepaal jij lekker zelf. Mijn buurvrouw is verstandig genoeg dat zelf in te kunnen schatten, dus wie ben ik om daarover te oordelen? Dat doe ik dus ook niet. Ook al zou het niet mijn keuze zijn.

Helaas blijkt soms dat ‘ouders’ niet het verstandelijke vermogen hebben een verantwoordelijke keuze te nemen. Zoals bijvoorbeeld een Schots stel dat zó ontzettend graag met hun andere kinderen een ritje in de achtbaan wilden maken, dat zij hun 1-jarige dochter een uur alleen gelaten hebben. In de buggy, bij de ingang van het attractiepark.

Kleine kinderen die, al dan niet bij hoge temperaturen, in de auto worden achtergelaten om zelf even te kunnen gaan shoppen. “Hij lag zo lekker te slapen, we wilden hem niet wakker maken”. Je moet er niet aan denken! Gelukkig liep in deze gevallen alles goed af door oplettende burgers met goede intenties. Met het blootstellen van weerloze kinderen aan dergelijke risico’s , speel je met hun leven. Onverantwoord en misdadig.

Laat jij je baby weleens alleen?

Met deze babyfoon heb je altijd zicht op je kindje en kan je tot 300 meter naar buiten >>

Van babykamer naar meisjeskamer >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...