Je baby is 9 maanden

14 maart 2017

9 Maanden, dat is al een behoorlijk mijlpaal. Je baby heeft zich al enorm ontwikkeld en bij 9 maanden en daarna lijkt het nog sneller te gaan. Heeft door dat zijn acties vastzitten aan een reactie van jou, als ze dat nog niet deden slaapt jouw kleine nu misschien door, een aantal tanden zijn doorgekomen en jouw kleine heeft oog voor detail.

BABY 9 maanden

Maar wat je ook merkt, is dat jouw kleine bij 9 maanden graag bij jou is. Andere mensen worden eerste geobserveerd en echt even goed bekeken of hij of zij naar deze persoon toe willen. Maar je merkt het ook als je weggaat, dan gaat dat met een hoop kabaal. Want jouw kleintje wil momenteel even niet zonder zijn moeder. Zorg er dan voor dat je het afscheid zo kort mogelijk houdt. Wanneer je daarna in de auto zit en je belt even om te kijken of alles goed is, dan is jouw kleintje het alweer vergeten en is hij of zij vrolijk aan het spelen. Het is natuurlijk heel fijn dat je ziet dat jouw kleintje echt graag bij jou wil zijn, maar soms kan het ook vervelend zijn. Je wil namelijk ook graag dingen doen voor jezelf en dat je jouw kleintje toch even bij iemand anders kan laten. Het gaat vanzelf over en geef je er even aan over.

Oog voor detail

Als je al een broodkruimel laat vallen op de tafel, ziet jouw kleintje dit al. Hij zal het ook proberen te pakken. Heel voorzichtig tussen twee vingers. Heel mooi om te zien. Ook zullen ze bij het consultatiebureau zullen ze kijken of jouw kleintje een blokje van een hand kan afpakken en daarna ook nog een andere blokje met de andere kant. Zo kunnen ze zien of jouw kleintje zijn handen al afzonderlijk van elkaar kan gebruiken en dat ook door heeft.

Doorkomen tanden

Tanden komen bij sommige kinderen zonder dat je het merkt, maar de meeste baby’s hebben er toch wel last van. Als je zelf al pijn in je mond hebt, is dat al niet fijn. Moet je nagaan als er tanden door de tandvlees heen moeten komen. Nee, dat lijkt voor ons ook geen pretje. Tanden komen samen met veel kwijlen en op alles kauwen. Laat dit ook gewoon gebeuren. Een tip die wij nog hebben als het echt niet is te doen, is het product Detinox. Dit helpt tegen de pijn. Wij vinden het een supertip.

Door hebben wat actie-reactie is

De kleintjes kunnen vanaf 9 maanden door hebben wat hun actie doet met jouw reactie. Mag hij bijvoorbeeld ergens niet aanzitten en jij zegt nee, dan weet hij dat. Wel testen de kleintjes je natuurlijk uit, dus proberen ze het gewoon nog een keer.

Wat kan jouw baby met 9 maanden allemaal?

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...