Baby fase: Baby 8 maanden

7 november 2018

Je baby 8 maanden, wat gaat de tijd snel. Je kunt je nog zo goed herinneren dat je kleine baby in jouw armen lag en alleen maar lag te slapen. Dat is nu wel even anders. Jouw kleintje heeft aandacht nodig! En wil er bij horen. Ben jij aan het eten, waarom krijg ik dan niks? Ja, het begint een echt een eigen karakter te krijgen.

baby 8 maanden

Baby 8 maanden

Het eerste jaar gaan de ontwikkelingen van een baby sowieso snel, maar ik heb het idee dat bij 7/8 maanden het echt heel snel gaat.

Ontwikkeling gaat snel

Ze begrijpen heel goed dat jij in de buurt bent en als jij weggaat, vinden ze dat niet zo leuk. Ja, en ook het hebben van een eigen zin ga je nu heel erg merken. Fles melk, nee hoor deze duw ik gewoon weg. Ik wil net als jij ook lekker een kopje thee. Dat niet alleen, mijn kleine man zit in ene heel stabiel en wil daardoor ook niet liggen. Dus kleden we nu hem zittend aan. Dat is even anders, maar ook juist weer een hele mooie fase.

Lees ook: mijn baby van 8 maand speelt graag met … >>

Jouw kleintje houdt heel veel van je

Je merkt aan alles dat zijn vader en moeder alles voor hem of haar zijn. Ze kunnen zelf een beetje eenkennig worden, maar dat is voor elk kind anders. Wel merk je dat jouw kleintje met zijn handjes in jouw gezicht bezig is. Neus aanraken, aan haren trekken en kijken naar je mond. Want alles wat jij zegt gaat hij opnemen en op den duur proberen om na te doen.

Het hoogste woord

Gillen, heel hard brabbelen het hoort er allemaal bij. Ik kreeg de tip van het consultatiebureau om hem wat minder de speen te geven, zodat zijn spraak goed gaat ontwikkelen. En dat heb ik geweten als hij in zijn hum is, kletst hij de oren van mijn hoofd. En gillen, ja! Dat kan hij ook. Maar ook lachen gebeurd steeds meer, zelf helemaal schaterlachen omdat hij zo een lol heeft met pappa en mamma. Ik denk het mooiste wat er is.

Slapeloze nachten

De nachten zijn voor elk kleintje anders, maar ik heb gemerkt dat de ontwikkeling zo snel gaat dat mijn kleine man daar in de nacht ook onrustig van is af en toe. Ja, mam ik heb net geleerd om de hele tijd om te draaien en die oefening zet ik voort in bed. Ook zie je dat hij zich gaat optrekken aan het bedje. Hij kan in ene zoveel, dat is ook heel wat om te verwerken. Als je zelf een drukke dag hebt gehad, slaap je ook altijd wat onrustig. Dus dat hij daar nu last van heeft, is helemaal niet zo gek. Deze tips voor een goede nachtrust kunnen je misschien helpen.

Boeken aanraders:

Oei ik groei, Weetjes en mijlpalen

Zo krijg je een blije baby

Hoe je baby van 0-12 maanden doorslaapt

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...