7 maanden: de wereld van jouw kleintje wordt steeds groter

16 december 2016

Je baby is 7 maanden alweer, wat gaat de tijd snel. Je kunt je nog zo goed herinneringen dat jouw kleintje in jouw armen lag en nu wil jouw kleine dreumes zitten en misschien al een beetje staan met wat hulp.

Je baby is 7 maanden

Niet alleen ontwikkelt je baby zelf heel veel. Ook de aanraking met ziek zijn komt om de hoek kijken. Zeker als jouw kleine naar de crèche gaat. Bij mij zeker. De ene na de andere verkoudheid komt opzetten en de eerste keer koorts heb ik ook meegemaakt.

7 maanden blog

Zitten, kruipen en staan

Maar wat kun je genieten van deze tijd. Hij reageert heel goed op je en wordt helemaal blij als jij na een dag werken weer thuis komt. Goud waard! Mijn kleine begint nog niet echt te kruipen, maar hij wil wel graag staan. Doordat de nek en rugspieren nu het lichaampje kunnen dragen gaat dit gebeuren. De een wil zitten, de ander wil staan en de ander gaat kruipen. Het wisselt enorm per kind.

Het opvoeden begint

Jouw kleine ontdekt enorm veel en pakt ook alles wat hij of zij pakken kan. Je moet nu dus extra opletten en ik heb gemerkt dat het opvoeden gaat beginnen. Want ja, echt alles gaat zijn mond in. En dat is niet de bedoeling. Het is belangrijk om meteen aan te geven aan jouw kleintje wat wel en niet mag. Nu begrijpt hij het nog niet, maar door herhaling snapt hij het later wel.

Ik merk ook dat hij mij door gaat hebben. Wanneer hij huilde in bed dan haalde ik hem er al snel uit en viel hij in slaap in mijn armen. Ik was daar op een gegeven moment toch wel klaar mee en heb hem toen gewoon in bed laten liggen en hem laten huilen. Ik ben wel in de buurt blijven zitten zodat hij mij wel nog kon zien. Nadat ik dat een nacht gedaan hebt, slaapt hij helemaal zelf weer. Ja, ik moet wel af en toe in de nacht er uit om zijn speen in te doen, maar dan slaapt hij daarna meteen weer verder. Ik merk dat hij heel goed weet wat nu oorzaak gevolg is.

Geniet van de ontwikkelingen

Niet alleen veel ontwikkelingen voor jouw kleintje, maar ook voor jou. Na 7 maanden merk je toch wel even dat het af en toe best lastig is om zoveel verantwoordelijkheid te hebben. Zeker wanneer de eerste tanden er zijn en jouw kleintje in de nacht veel wakker werd van de pijn. Maar korte nachten wegen niet op tegen de fijne glimlach die je krijgt als je jouw kleintje in de ochtend uit bed haalt.

baby 7 maanden

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...