Je kleintje is 6 maanden

2 september 2019

Een enorme mijlpaal, je baby is 6 maanden. Je kunt je leven niet meer voorstellen zonder jouw kleintje. Maar wat is de tijd snel gegaan en iedere maken ze kleine sprongetjes. Van een klein mensje is het nu op eens een grote baby geworden, die alles aan het ontdekken is en alleen maar rechtop wil zitten, in plaats van lekker liggen in de armen van mamma. Elke periode is fijn met jouw kleintje. Maar ook aan elke periode zitten lastige momenten dat je het zelf ook even niet weet. Want ja, jouw kleintje kan niet praten en communiceert alleen door te huilen en te lachen.

6 maanden sprong

Je baby 6 maanden

Bij 6 maanden zitten de meeste baby’s in hun 6 maanden sprong. Misschien merk je er helemaal niks van, maar misschien ook wel. Wat mogelijkheden zijn die je anders gaat vinden aan je baby kunnen zijn:

Maar wat kun je verwachten?

  • De kleine wil terug naar pappa en mamma en heeft meer aandacht nodig
  • Slaapt slechter, zit soms in een ander ritme (terwijl jij net dacht dat je het ritme net onder controle had!)
  • Wordt een beetje eenkennig
  • Wil niet dat jij het lichaamscontact verbreekt
  • Eet slechter (Zit je net te vertellen tegen iedereen dat jouw kleintje zo goed eet, is het na 6 maanden in ene een heel ander verhaal!)
  • Gaat meer ontdekken en is echt aan het onderzoeken

Lees ook: wat kan mijn kleintje van 6 maand al veel >>

Veranderingen

Niet alleen jouw kleintje veranderd, maar jijzelf en je partner ook. De baby 6 maanden sprong kan namelijk best wel heftig zijn. Je raakt uitgeput, je bent meer bezorgd omdat je dit nog niet hebt meegemaakt. Ouders vinden het nu wel even welletjes, waardoor je onderling ook wat meer discussie gaat krijgen.

6 maanden sprong

Maar geloof het of niet, deze periode gaat ook weer over. En ondanks dat je kleintje de hele nacht heeft liggen spoken, de glimlach die je krijgt in de ochtend maakt een hele hoop goed.

Het is ook niet zo dat hier een handleiding is voor alle ouders en baby’s, want die is er niet. Luister naar je eigen gevoel en doe wat goed voelt voor jou.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Kopie van meisjeskleding

Baby musthaves – Deze spullen zijn super handig!

Er zijn zoveel spullen te verkrijgen voor baby’s maar wat zijn nu echt de baby musthaves. Het allerbelangrijkste is dat...
DSC00720

Review; Olifant bijtring van Mushi…

In 2015 zijn wij, mijn man en ik, op reis geweest naar Thailand. Het land van de olifanten. Prachtig om...
DSC08771

Review; Gek op badderen met deze leuke bootjes

Toen Rae geboren werd, mocht ze na 2 dagen in bad. Een heerlijk moment vond ik dat! Zelfs terwijl ik...