Mijn jongen alweer 6 maand …

24 juli 2016

En dan is mijn kleine baby 6 maand. Deze zes maanden zijn voorbij gevlogen. Zes maanden… en zoveel onvergetelijke “eerste keertjes” van Thomaz. De verwondering van bij Thiebe, overvalt me nu opnieuw bij Thomaz. Sommige dingen zitten al wat verder weg, maar zijn toch zo vertrouwd als het plots gebeurd.

Ontwikkeling baby

Het begint bij de geboorte, twee totaal verschillende bevallingen, maar dezelfde liefde waardoor je meteen overvallen wordt. Het kleintje, jullie kleintje, die ze op je borst leggen. Jouw tranen, papa’s verwondering, en de stilte om je heen ook al is het lekker druk rondom je. Eventjes in je eigen cocon, vol warmte en een heerlijk huiselijk gevoel.

Baby 6 maand

En dan mag je naar huis, maar met een mini-mensje meer. Hoewel ik bij Thiebe gehuild heb bij mijn thuiskomst, was ik bij Thomaz vooral blij. Eindelijk, we zijn thuis. Ons gezinnetje is compleet.

En dan gaat het snel. Dat kleintje groeit, en groeit, en groeit nog meer. Spuitjes hier, reflexen daar, elke dag zie je dat kleine ventje ontdekken. En alles verloopt zoals we dat zelf gehoopt hadden.

Na één maand worden we door Thomaz beloond met lange nachten, dat zesde flesje hoeft hij niet meer. Al gauw zitten we in het schoolritme van Thiebe, met Thomaz. Thomaz geeft geen kik, hij vindt het allemaal oké, en glimlacht hele dagen.

Mijlpaal: vaste voeding

Dan komt er weer een mijlpaal aan. Vaste voeding. Hoe ging dat nu weer bij Thiebe? Vlotjes bedenk ik me, dus daar vestigen we onze hoop op. Hup, eerste groentenpap. Thomaz kijkt met een bedenkelijke snoet, maar eet al flink een halve portie op. Tweede dag hetzelfde scenario. Dag drie, en dat potje moet leeg, denkt Thomaz. We zijn vertrokken! Drie weken later introduceren we fruitpapjes. De eerste blik was…. Hmmm, hilarisch, alsof hij wou zeggen “wat wil je me nu weer geven?” Maar hij at meteen zijn hele portie leeg. Gemakkelijke eter: check!

Hij wordt ook een stuk actiever, en draait op zijn rugje heel het park rond. En dan gebeurd het… Hij rolt van zijn rug naar zijn buikje, en terug. Of verder, als er nog ruimte is. Weer een nieuwe mijlpaal. En dan gaat het ineens allemaal snel. We switchen de kinderwagen, want kleine Thomaz wil veel plaats, om lekker met zijn armpjes te zwieren. Zijn wiegje, in de slaapkamer naast de onze, maakt plaats voor het babybedje in zijn eigen slaapkamer, een verdieping hoger. Voortaan beheren Thiebe & Thomaz de zolderverdieping.

Eerste tandjes

Ik had al niet gemerkt hoe snel hij plots gegroeid was, en op 5 maanden kwamen zijn eerste tandjes piepen. Een beetje zeurderig nu en dan, maar het blijft een vrolijk kereltje. Een paar lichamelijke ongemakjes door de tandjes, maar Thomaz blijft de hele dag door glimlachen. Net Thiebe, denk ik. Dat was ook zo’n ongelooflijk gemakkelijk babytje.

De gelijkenissen worden al snel duidelijk, Thiebe en Thomaz zijn beiden een mooie mix van mama en papa. De rust van papa, het vrolijke babbelgehalte van de mama, ze lijken op elkaar en toch zijn ze ook net heel anders. Twee hartendiefjes, dat staat vast!

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

eerste keer tandarts

De tandenavonturen van onze peuter: voor het eerst bij de tandarts

Onze zoon is voor het  eerst bij de tandarts geweest. Dit vinden we een belangrijke mijlpaal! Niet alleen om de...
huilbaby

Hoe sus je jouw huilbaby? + vijf tips

Een huilbaby is een baby die minimaal drie dagen per week gedurende drie uur huilt. Om erachter te komen of...
moederschap

Moederschap – soms voel ik me een andere moeder

Ik lees verhalen, hersenspinsels en ervaringen van andere moeders online en op social media. In veel van die gevallen voel...