Op ontdekking in Apenland

17 oktober 2015

Dex is een echte jongen… Hij klimt, klautert en doet allerlei dingen waar je je van kan afvragen of het wel zo slim is. Toch laat ik hem veel gaan en zelf ontdekken. als hij valt ervaart hij zelf hoe het is en of hij het nog een keer moet doen? ook dat beslist hij vaak zelf want wie weet lukt het wel als je nog beter je best doet. Dit alles onder het toeziend oog van mij al merk ik dat ik mij erg moet inhouden om hem toch niet even te helpen, waarschuwen of hem ergens weg te houden. Misschien dat ik door mijn werk in de kinderopvang wel heb geleerd dat kinderen zelf dingen moeten ervaren om er van te leren als is het met je eigen kind toch net even anders.

Een vriendin stelde voor om samen met haar dochter van dezelfde leeftijd naar een speelparadijs in de buurt te gaan. Leuk!  Als ik de website moet geloven kunnen onze Kids hier ongelimiteerd klimmen en klauteren perfect voor deze wederom herfstachtige donderdag ochtend. Ouders kunnen gratis naar binnen en genieten van een kopje koffie en gratis WiFi… Leuk bedacht maar niet realistisch als je kind nog geen twee jaar oud is.

Er is grote een ballen bak aanwezig. Samen klauteren ze over blokken heen en gooien ballen naar ons tafeltje waar wij toch een poging doen om onze nog veel te hete cappuccino naar binnen te werken.

Dan wordt de glijbaan gespot, en niet zomaar eentje maar een waar wij samen hoog in moeten klimmen, ons tussen een paar slingers heen moeten wurmen, over evenwichtsbalken moeten balanceren en over gaten moeten springen. Onze peuters hebben hier geen enkele moeite mee maar de mama’s hebben spijt van hun toch iets te strakke spijkerbroeken. Als we eenmaal bij de glijbaan zijn aangekomen wil Dex er zelf van af. Oké daar hebben we weer zo’n beslissing, ik vermoed dat hij het wel moet kunnen al is hij wel erg hoog. Oké Nicole laat hem gaan wat kan er mis gaan het is een zachte landing zo’n springkussen glijbaan… En daar gaat hij samen met zijn vriendinnetje. Gespannen kijk ik toe maar hij vind het fantastisch… Goede beslissing….  Die van hem 😉

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Kopie van meisjeskleding

Baby musthaves – Deze spullen zijn super handig!

Er zijn zoveel spullen te verkrijgen voor baby’s maar wat zijn nu echt de baby musthaves. Het allerbelangrijkste is dat...
DSC00720

Review; Olifant bijtring van Mushi…

In 2015 zijn wij, mijn man en ik, op reis geweest naar Thailand. Het land van de olifanten. Prachtig om...
DSC08771

Review; Gek op badderen met deze leuke bootjes

Toen Rae geboren werd, mocht ze na 2 dagen in bad. Een heerlijk moment vond ik dat! Zelfs terwijl ik...