online baby magazine, baby tijdschrift, mamamagazine, mamablogs, babylabel, baby magazine, babymusthaves, alles voor baby's ,alles over baby's, 24baby, ontwikkeling baby, zwanger, zwangerschap, mumtobe, babyblog, zwangerschapsblog, baby meisje, zwanger van een baby meisje, baby meisjesnamenbabyjongen, babyboy, hippe babykleding, meisjesmama, babykleding, blogs, mamablogs, babylabel, jonge ouders,


Zwanger angst voor de bevalling, angst bevallen, keizersnede of natuurlijke bevalling, hoe ga ik bevallen

Published on september 8th, 2021 | by Sanne

0

Angst voor de bevalling – hoe ga ik straks bevallen?

De keuze is reuze… dit is wat er door mij heen gaat op het moment dat ik en Jeroen het samen met meneer Duvekot (mijn behandeld gynaecoloog) over de bevalling hebben. Ik heb de keuze uit een geplande keizersnede, uit een keizersnede op het moment dat ik ga bevallen, maar ook heb ik de keuze uit een geplande bevalling of een bevalling die van eigens komt. Op dit moment heb ik zoveel vragen en de angst voor de bevalling wordt steeds erger …

Keizersnede of natuurlijke bevalling

Natuurlijk zijn er een aantal factoren die daarin meespelen, mijn bloeddruk en mijn bloedwaardes. Doordat ik de vorige keer zo erg ziek ben geweest tijdens de zwangerschap en dus onder algehele narcose moest bevallen houden ze mij goed in de gaten. Dit is natuurlijk superfijn, maar ik moet eerlijk zeggen dat mijn voorkeur nu wel uitgaat naar een bevalling die zelf opgang komt en dat ik het over mezelf heen kan laten komen.

De vorige keer had ik geen controle over mijn bevalling zover je er controle over kan hebben. Maar nu ik mezelf goed voel is dit wel een van de wensen die ik heb. Ik heb dit ook meteen kenbaar gemaakt, echter zitten er wel een aantal risico’s aan.

Omdat ik bij de vorige zwangerschap een keizersnede heb gehad kan dit litteken opklappen tijdens de bevalling dus hier moeten ze extra op controleren. Maar in 75%  van de gevallen gaat het vaak gewoon helemaal goed. “ in mijn hoofd ging het gelijk: ik zal wel weer bij die 25% zitten waar het ellende bij wordt” en ik weet je moet dit soort dingen ook niet op jezelf afroepen, maar heel eerlijk..ik heb soms echt dikke pech.

Nu ga ik er wel vanuit dat het goed gaat komen. Ik voel mezelf ook echt goed en doe nog steeds alles wat ik deed toen ik niet zwanger was. En ja, ik kan het moeilijk accepteren dat ik zwanger ben omdat mijn hoofd nog zoveel wilt en dus barst van energie. Maar dat lichaam..tja die werkt niet mee en laat duidelijk merken dat ik toch goed op moet passen.

angst voor de bevalling, angst bevallen, keizersnede of natuurlijke bevalling, hoe ga ik bevallen

Ik ben er de hele dag mee bezig in mijn hoofd

Ik merk ook dat ik veel rust uit opruimen haal en het heerlijk vind om 2x per dag met de stofzuiger door huis te gaan. Dit deed ik hiervoor ook, alleen toen kon ik het makkelijk loslaten als het even niet lukte. Nu kan ik dat dus niet en is de keuze tussen rust of doorgaan niet eens van toepassing. Als ik zeg ik ben moe en ik ga slapen, nou ik kan er donder op zeggen dat ik altijd wel iets verzin om te gaan doen.

Rust is niet de keuze die ik meteen zou maken. Mijn hoofd maakt zoveel overuren op het moment, en in malen ben ik ook gewoon erg goed op dit moment. Zo denk ik vaak na over de bevalling, wil ik fles of borst geven? Wat moet ik meenemen in mijn vluchtkoffer? Waar ga ik bevallen: Rotterdam of Goes? “ want 1,5uur met weeën in een auto lijkt mij geen prettig gevoel”.

Zou dit echt erbij horen dat je dus alles overdenkt? Normaal ben ik vrij nuchter en leg ik het naast mezelf neer en denk ik “san, hou op” nu denk ik “ohja, dit moet ik niet vergeten, dat moet ik klaarleggen” en zo gaat het dus heel de dag.

Angst voor de bevalling

Maar de angst & spanning voor het bevallen is wel het meeste waar ik over na denk, want kan ik het wel? Moet ik het wel op de natuurlijke manier proberen? Ga ik in Goes bevallen? Of kies ik toch voor Rotterdam?

Zoveel vragen en zoveel antwoorden en in dit geval is niks goed of fout. Ik moet gewoon mijn gevoel volgen. Ondanks dat ik al een kind op de wereld heb gezet, zou ik het zo tof en gaaf vinden als het nu op een normale en rustige manier kan. En dat ik kan zeggen : “YES, IK HEB DIT GEWOON GEDAAN!”.

Ondanks dat meneer Duvekot mijn op het hart heeft gedrukt dat elke vrouw spanning of angst heeft voor de bevalling omdat het toch vaak anders gaat dan dat je zelf voor ogen hebt. En tuurlijk ben ik daarmee eens, maar in dit geval voelt het voor mij als een eerste zwangerschap, althans vanaf de 30 weken dan. Ik voel nu echt meer dingen die ik bij Vienna helaas niet heb kunnen ervaren. Ik geniet er nu wel van maar toch ben ik heel erg benieuwd wat ik kan verwachten bij de bevalling en waar ik op voorbereid moet zijn.

Ik ben daarom ook erg benieuwd: “ hadden jullie angst of spanning voor de bevalling?”

Tags: , , , , , , , ,Comments are closed.

Back to Top ↑
 • hippe kraamcadeautjes, kraamkado, babycadeau, babyshop, online babykleding shoppen, baby webshop

 • hippe babykleding, baby boy, baby jongen, zwanger, zwangerschap, babylabel, babyshop, online babykleding shoppen, baby webshop

  hippe babykleding, baby girl, baby meisje, zwanger, zwangerschap, babylabel, babyshop, online babykleding shoppen, babyshop, babyspullen

  baby kleding met korting, korting baby uitzet, korting kinderwagens, korting bugaboo, korting kleertjes.com

 • KNUFFELDOEKJE CADEAU

 • ONTVANG GRATIS DE BLIJE DOOS

 • LEUKE SHOPS

  baby zonnebril, goodcha, kinderzonnebril, zonnebrillen voor baby en kind

 • doopkleding baby, doopkleding, doopfeest, handgemaakte doopkleding, doopjurk, doopjurk baby, doopkleding jongen, doopkleding meisje

 • duurzame babykleertjes, ecologische babykleding, schattigebabykleertjes, fairbabybeginnings, unieke babymerken, toddler, baby, peuterkleding, babykleding, urban babykleding, babyblog, babymode, hippe babykleertjes, hippe peuterkleding, hippe kleuterkleding

 • handgemaakte babykleding, babylabel, babyshop, unieke babymusthaves, newborn musthaves, babykamer accessoires, hellobaby, baby cadeautjes, gepersonalisereerd kraamkado

 • ballenbadjes, ballenbaden, babyspeelgoed, dreumesspeelgoed, peuterspeelgoed, kleuterspeelgoed

 • babystyling, hippe babykleertjes, schatttige babykleertjes, babykleding, hippe baby kleertjes, newborn kleertjes

 • geboorteslingers, baby eerste verjaardag, eerste verjaardag slingers, folie ballonnen, kinderfeestjes, babyfeest, babyshower, kinderfeestje 2 jaar, thema kinderfeestjes, feestversiering, hieppp, verjaardag, verjaardagsfeestje

 • behang babykamer, baybkamerbehang, babybehang, kinderbehang, meisjeskamer, kinderkamer meisje, meisjesbehang, kinderbehangenzo

 • duurzame babykleertjes, babylabel, babywinkel, online babywebshop, unieke babymusthaves, newborn musthaves, babykamer accessoires, little thingz, baby cadeautjes, babymusthaves, kindermusthaves, babymodeblog, hippe babyspullen, babyaccessoires

 • babykleertjes, peuterkleding, babykleding, urban babykleding, babyblog, babymode, hippe babykleertjes, hippe peuterkleding, hippe kleuterkleding

 • baby blog, baby blogs, babybloggers, baby musthaves, bloggers, babyblog

  hippe babyshops, online baby shop, babywinkel, leukste baby webshops

 • Babykamer inspiratie

  babykamers, babykamer styling, babykamer inspiratie, babykamer voorbeelden, babykamer collages