Hoe doen andere gezinnen het?

14 maart 2019

Ben jij ook benieuwd hoe andere gezinnen leven? Hoe zij alle ballen in de lucht houden, hoe het gaat binnen het gezin, het opvoeden maar ook de relatie als man vrouw met elkaar, en helemaal met een kleintje erbij. Hoe doen zij het?

Vandaag lees je hoe Saskia en haar gezin het samen redden. Lees haar persoonlijke en eerlijke verslag hier op Babylabel.

Hoe doen andere gezinnen het?

Elke week een verse bos bloemen, af en toe ontbijt op bed, een zelf in elkaar geflanst avondmaal of een “doe-wat-leuks-aan-ik-zie-je-om-16.00-uur” briefje op de keukentafel….

Ik heb niet zo’n romantische prins op het witte paard

Allemaal niet aan mij besteed. Ik heb niet zo’n romantische prins op het witte paard. Zelfs als ik hem dagelijks een portie hints zou geven zou hij het nog niet doen. Niet dat hij het nog nooit geprobeerd heeft hoor; ik krijg heus wel eens een mooi boeket, en ook heb ik meerdere malen een ontbijtje gekregen, niet met koffie, verse jus en afgebakken brood, maar met een glas cola en een bordje fruit, opgemaakt in een smiley gezichtje, Daar moet ik dan ook wel om lachen. ( en huilen ook, want ik verdien heus wel eens een goed ontbijtje op bed ).

Goede verdeling huishouding

Om mij heen hoor ik verschillende verhalen, papa’s die nooit iets in huis doen, en papa’s die in mijn ogen meer lijken te doen als de vrouw des huizes. Ik geloof dat ik het getroffen heb met een mooie middenmoot en daar ben ik zeer tevreden mee.

Ik heb een ontiegelijke haat aan boodschappen doen, ik doe ze wel, maar in kleine porties zodat ik snel weer weg ben uit de winkel. De grote boodschappen haalt hij, zonder mopperen en zelfs zonder dat ik het moet vragen. Wel moet ik het lijstje maken, anders eten we de hele week rijst met roerbakkip, zonder groenten of spagetti bolognese, ook zonder groenten. Want koken, dat hoef ik niet aan hem over te laten. Ik ben ook van de wasjes, beddenverschonen en schoonmaakwerk. Hij weer van de vaatwasser, vuilnisbakken, auto wassen en zo nu en dan stofzuigen. Ik vind dat best veel, als je bekijkt dat hij ook nog eens fulltime ( en soms heel wat overwerk ) werkt.

Even tijd voor mezelf

In het weekend neemt hij Puk vaak op sleeptouw, gaan ze samen de stad in of samen boodschappen doen. Dan heb ik even tijd voor mezelf ( of voor het hoe doen andere gezinnen het, andere gezinnen, huishouden, opvoedinghuishouden ) voordat we met zijn alle iets leuks gaan doen. Poepluiers verschonen, flesjes maken, naar bed brengen, uren bij een klimrek staan, in bad doen en stoeien tot ik er gek van word, hij doet het allemaal….

Dankbaar en trots

Natuurlijk ben ik hem daar dankbaar voor, en trots op hem, hoeveel vrouwen ( en sommige mannen ) moeten dit soort dingen niet in hun eentje doen? Ergens vind ik het ook wel heel normaal en bij deze tijd horen dat vaders er zijn voor hun kinderen, een man die alles aan mij zou over laten zou ook niet bij mij passen. Ik zou hem de hele dag achter z’n kladde zitten en hem het leven zuur maken, en geloof me…. dat kan ik….

Snurkende schoneslaper

Dat heb ik namelijk ondervonden toen ik door Puk 7 keer per nacht uit mijn slaap gehaald werd, en dat zeker 1 jaar en 3 maanden lang. Gek werd ik van dat hyperactieve kind die zijn ledikant als een circustent zag en zichzelf presenteerde als clown en acrobaat tegelijk. En nog gekker werd ik van die snurkende schoneslaper naast me die met geen mogelijkheid wakker te krijgen was. En als hij dan 1 of 2 keer per nacht eruit was geweest gelijk de volgende dag voor hemzelf een uitslaapweekend organiseerde. Dat weekend erop heb ik hem terug gepakt, en ben toen heel de week al bezig geweest met de voorbereidingen ervoor…

Sowieso was die periode dat Puk slecht sliep een niet al te beste tijd in onze relatie. Hoewel ik de nachten op mij nam wilde we in het weekend alle twee graag uitslapen. Hij omdat hij moe was van het werken, en ik omdat ik de nachten niet trok. We gunde elkaar op den duur het uitslapen niet meer en daar kwamen soms flinke irritaties uit voort.

Nu Puk wel “normaal” slaapt merken we dat het nu helemaal geen grote opgave meer is om de ander uit te laten slapen en hebben we het weer voor elkaar over.

Relaties gaan stuk

Dat sommige relaties op de klippen lopen zodra er een kind in het spel is kan ik goed begrijpen, het is ook lastig…. ineens moet je taken gaan verdelen, taken die je misschien helemaal niet wilt doen, maar die toch moeten gebeuren, en als jij dan altijd maar degene bent die dat op zich neemt dan kun je behoorlijke ruzies krijgen…. soms hoor je ook wel eens dat sommige moeders het juist niet uit handen willen geven. Dat ze alles liever zelf doen met hun baby, terwijl vader het juist ook zo graag wilt proberen. Frustrerend lijkt me dat….

Al met al ben ik blij hoe wij het doen als klein gezinnetje. We denken overal precies hetzelfde over als het om Puk gaat en hebben eigenlijk nooit echt meningsverschillen over het opvoeden. Alleen dat slaapgebeuren was een dingetje…. gelukkig is dat nu voorbij en hebben we dat ook overleefd.

Schat, ik ben trots op ons ❤

Hoe is bij jullie de verdeling in het huishouden? Laat het me weten via een comment.

Liefs Saskia

hoe doen andere gezinnen het, andere gezinnen, huishouden, opvoeding, verdeling taken man en vrouw

Wil jij ook met jouw gezin hier in de rubriek ‘ Hoe doen andere gezinnen het?”  op Babylabel staan? Laat het ons weten en stuur een mailtje naar info@baby-label.com

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...