De schoen met lucht technologie

5 september 2020

Voor jongens spelen sportschoenen een belangrijke rol net zoals bijvoorbeeld de spijkerbroek.  Als je geen sportschoenen droeg, hoorde je er niet bij en als je niet de juiste schoenen had, dreigde je helemaal een flater te slaan. De sportschoenen worden niet gebruikt voor inspannende sportactiviteiten, maar het merk dient van Nike’s, Reebok of Adidas te zijn.

Eisen

De jongensschoenen zelf moeten aan een aantal eisen voldoen. In de eerste plaats mogen ze er niet nieuw uitzien. Nieuwe sneakers zijn hagelwit en stralen niet de mondaine nonchalance uit die beoogd wordt. Over de veters bestaan nog wel eens misverstanden. Zo zijn er jongens die zeker weten dat de schoenen ongestrikt als een soort sloffen gedragen moeten worden, maar voor anderen wordt de sneaker gewoon strak gestrikt met dikke veters.

Icoon

Een iconische schoen voor jongens is eigenlijk nog steeds de Nike Air Max. De bijna 35-jarige sportschoen van Nike is in al die jaren niet alleen populairder geworden, maar is voor velen ook een verzamelobject geworden. De eerste Nike Air Max verscheen in 1987 en heette, erg toepasselijk, de Air Max 1.  De meest recente sportschoen is de Nike Air VaporMax 2020. Voor net geen 225 euro gaat hij de winkel uit. De schoen is gemaakt van restmaterialen; gerecycled polyester, gerecycled foam en een Nike Air Sole van minstens 75% gerecycled TPU.

Leer


Jongeren of kinderen die nog in de groei zijn, groeien snel uit de schoen. Kindervoeten groeien ongeveer één maat per seizoen. Dit komt dus neer op twee maten per jaar. Het materiaal leer is het allerbeste voor een schoen. Een belangrijk voordeel van leer is dat het een waterdicht materiaal is. Bijkomend voordeel is dat leren schoenen ademen. Leren schoenen zijn de beste keuze voor baby-, peuter-, kleuter- en overige kinderschoenen.

Tienermeisjes liggen voor One Direction in de rij, jongens voor de nieuwe Air Max, Air Jordan of de Air VaporMax.

All Stars van Converse, de Air Jordan van Nike, de Reebok Pump, de Superstar van Adidas: massaal worden ze vooral door jongeren gedragen. Elke periode heeft zijn eigen sneaker. In het rijtje klassiekers zijn Nike en Adidas goed vertegenwoordigd. Jongeren die helemaal fan zijn van deze schoenen worden ook wel sneakerheads genoemd.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

salted-stories-badpak_768x768_124509

Salted Stories – Voor avonturen op het strand

Dit is Salted Stories! Een nieuw UPF 50+ badmodemerk voor kinderen en volwassenen. Twinning met het hele gezin in deze...
Screenshot_20230413-113824_Samsung-Internet

De nieuwe beach collectie van Little Dutch is er!

De nieuwe beach collectie van Little Dutch is er! Deze collectie is perfect voor kinderen die van water en zon...
donsje amsterdam

Wij zijn dol op de collectie van Donsje

Onweerstaanbaar schattige designs, daar staat het exclusieve merk Donsje voor. Niet alleen kinderen zijn dol op de collectie van Donsje...