5 tips voor een onvergetelijke kerst met kleine kinderen.

20 december 2023

Heksen, sherry en nog veel meer…, bekijk de wereldwijde kersttradities.

Misschien ben je dit jaar wel voor het eerst ouder geworden en is het je eerste Kerst als gezin. Kerst is een gezellig familiemoment waar je mooie herinneren ophaalt. Jij zal de eerste kerst met je baby waarschijnlijk nooit vergeten. Je baby daarentegen zal er niets van onthouden! Maar als je de volgende vijf tips van draagzakproducent Baby Tula in de praktijk omzet, hou je die herinneringen ook voor je kind levend. Zo kan je later met veel plezier vertellen over jullie eerste kerst samen.

Lees ook: Feestdagen vieren met een pasgeborene

baby tula

Maak er dus, naast een warme, ook een originele kerst van. Geef daarom je kerstfeest een thema, zoek passende outfits, maak een herinneringendoos en vergeet geen geschenkje voor de Kerstman!

Hier zijn 5 tips voor een kerst met je deugniet om nooit te vergeten.

Thema kerst: heksen en monsters!

Kerst op zich is al een leuk thema, maar in sommige landen komen ze nog veel creatiever uit de hoek. Volgens de overlevering in Noorwegen vliegen er heksen en geesten rond op kerstavond. Zij halen dan heel wat fratsen uit. Aangezien heksen vaak een bezem verkiezen om te vliegen, steken Noorse gezinnen hun bezem ver weg, zodat de heksen die niet kunnen stelen! In Italië is er één heks, Belfana. Zij komt Kerstmis niet verstoren, in tegendeel, zij komt lekkernijen en cadeautjes brengen voor brave kinderen. En Oostenrijk pakt het nog anders aan. Daar komt de griezelige figuur ‘Krampus’ stoute kinderen op stang jagen. Gedurende de maand december dwalen er in Oostenrijk dan ook volwassenen in ‘Krampustraditie’ op straat rond met enge maskers!

Voor wie monsters en heksen te angstaanjagend vindt, die kan Kerstmis bijzonder maken door een thema uit te werken met pooldieren, prinsen en prinsessen of magische wezens. Ga dus aan de slag met enkele leuke knuffels, originele outfits en gepaste decoratie.

Zet iets lekkers klaar

In heel wat landen leggen kinderen koekjes voor de Kerstman klaar. Maar in enkele landen pakken de kinderen origineler uit! In Italië leggen ze wat hooi voor de paarden van de Kerstman. Hij komt in Italïe namelijk te paard en niet met zijn rendieren. Om de oude man wat energie te geven op zijn tocht, zetten Zweedse kindjes een kopje koffie aan de schoorsteen. In Australië staat er dan weer een frisse pint klaar om de zon te trotseren. En in Engeland staat er naast de koekjes ook een alcoholische sterke drank zoals sherry of whisky om de brave man welkom te heten.

Shop hier TULA draagzakken

Kerst outfits on point

Je thema heb je, de snacks staan klaar, nu hoeven jij en je gezin zich nog gepast uitdossen, bijvoorbeeld met een onesie. Dit is een pak uit één stuk dan je in verschillende kleuren hebt en ja hoor, ook in verschillende figuren. Denk aan een ijsbeerpak voor jou, een dinosauruspak voor je partner en een eenhoornpak voor je kind! Of je kiest allemaal matching outfits.

Sommige winkels verhuren verkleedkleding. ​ Uiteraard kan je ook aan de slag met kleding die je nog hebt liggen. Gebruik oude sjaals, lakens en T-shirts om een heel nieuw kostuum te maken. Met een vleugje fantasie en creativiteit heb je gauw iets fijn om aan te trekken. Wist je dat je zelfs je outfit met je baby compleet kunt maken door hem in een draagzak te doen? De draagzakken van Baby Tula hebben leuke prints. Er is er een voor elk thema, inclusief dierenprints!

Kalme kinderen, gelukkige ouders

Je kind kan al wel eens overweldigd raken van het kerstgebeuren. Denk dus ook aan een rustmoment. Heb je het druk met voorbereiden? Draag je baby in een Baby Tula draagzak, waarin hij dicht bij jou tot rust komt, om daarna gezellig mee te vieren. Zo genieten jullie beiden onbekommerd van de feestperiode. Er is er één voor elk thema! En met de Baby Tula Free-To-Grow kan je verscheidene kersfeesten verder aangezien die met je kind meegroeit. En is je baby wakker, dan kan hij zich vast lekker uitleven op het zachte slaap- en speeldeken van Baby Tula.

baby speeldeken kleed tula

Maak een herinneringendoos van deze kerst

Neem tenslotte mooie foto’s samen, houd wat details van jullie outfits bij en schrijf een kattebelletje hoe je kind het kerstfeest ervaarde. Deze herinneringen geef je een speciaal plekje in een mooie doos. Zo kan je de gekoesterde momenten later delen met je kind. En vergeet de doos niet te versieren. Zet een handje of voetje van je kind met verf op de doos.

Nu weet je alles wat je nodig hebt voor een zalig en memorabele kerstmet kleine kinderen. Fijne feestdagen!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...