3 x tips voor het vinden van een stijlvolle én praktische vloer

9 september 2022

De perfecte combinatie van praktisch en stijlvol kan in je interieur vaak best een uitdaging zijn. Laat staan voor je vloer. Maar hoe zorg je ervoor dat deze stijlvol is én in jouw drukke en dynamische huishouden met kleine kinderen, baby’s en misschien wel huisdieren past? Je wil natuurlijk een makkelijke onderhoudsvriendelijke vloer, maar ook niks inleveren aan stijl. Gelukkig is er een vloer die daar een geschikte kandidaat voor is. Een goede laminaatvloer heeft namelijk de look van een houten vloer én is bestand tegen vlekken. Hieronder lees je meer tips over het vinden van de perfecte vloer.

Kijk naar de verschillende legpatronen

Een vloer zoals laminaat kun je in verschillende legpatronen plaatsen, waardoor de vloer een hele stijlvolle look krijgt. Omdat de kwaliteit van de planken niet anders zijn, blijft de vloer alsnog makkelijk te onderhouden en praktisch, maar ligt deze dus in een patroon. Wil je graag een visgraat laminaat vloer? Dan is het belangrijk om op de juiste plek te beginnen en een aantal starters punten maakt. Volg de instructies nauwkeuring voor een strak resultaat. En mocht je budget het toelaten, dan kun er altijd voor kiezen om gebruik te maken van een professionele legservice. Zo hoef je de vloer niet zelf te leggen en weet je zeker dat het eindresultaat goed is!

De sterkte en duurzaamheid

Een laminaat vloer kan goed tegen druk verkeer, dus als deze veel belopen wordt is dat geen enkel probleem. En dat is natuurlijk precies wat je nodig hebt als het gaat om een praktische vloer. Misschien hecht je ook veel waarde aan duurzaamheid en wil je een dus een praktische en stijlvolle vloer die ook nog duurzaam is. Gelukkig heb je bij een vloer zoals laminaat geen chemische middelen nodig om de vloer te reinigen of te onderhouden. Je kan deze op een simpele manier schoonmaken door de vloer te dweilen met lauw water. En omdat een laminaat vloer makkelijk te leggen is, kun je deze er ook weer makkelijk hergebruiken in een volgende woning. Dan hoef je geen nieuwe vloer te kopen en dan maakt het natuurlijk ook een hele duurzame optie voor je inrichting.

Makkelijk in onderhoud

Zoals al eerder aangeven is een groot praktisch aspect van een laminaat vloer dat deze laag is in onderhoud. Je maakt de vloer ontzettend makkelijk schoon en hij is bestand tegen vlekken en krassen. Gewoon even met een doekje of een dweil eroverheen en je bent klaar. Een schone vloer is natuurlijk ontzettend belangrijk in een huis waar kleine kruipende en rennende kinderen wonen, die graag op de grond zitten en spelen. Daarom is een laminaat vloer ook heel geschikt voor in een kinderkamer of babykamer.

Een laminaat vloer is dus bij uitstek de beste keuze als het gaat om praktisch. En door de enorme keuze in stijl en soort, kun je jouw huis er alsnog stijlvol uit laten zien. Door deze eenvoudige tips op te volgen heb je binnen no-time een praktische én stijlvolle vloer in jouw huis liggen!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Eerste dag naar de opvang: alles wat je baby nodig heeft volgens een kinderverzorgster 

Instappen in een opvang of kleuterschool gebeurt traditioneel vaak na een schoolvakantie. Als nieuwe ouder is het vaak een uitdaging...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...
20240217_121600-kopie

Negenmaanden beurs

Yes! Deze editie gingen wij naar de Negenmaanden beurs! Het was altijd wel een bucketlist ding, de Negenmaanden beurs. En...