De knoop erin!

27 februari 2018

Wat heb ik mogen genieten van 3 fantastische zwangerschappen en wat mag ik nu genieten van mijn 3 prachtige meiden. Maar buiten de 27 maanden zwangerschap in totaal, gebruikten ook wij voorbehoedsmiddelen. Al vanaf mijn twaalfde slik ik de pil. Nu denk je misschien ‘wat was ze er vroeg bij’ maar dit komt omdat ik altijd enorme menstruatie krampen had. Door de pil was dit dilemma compleet verdwenen. Ergens op mijn 24e levensjaar besloten we om de pil de prullenbak in te mieteren en voor ons eerste kindje te gaan. Raak!! Meteen de eerste maand en 9 maanden later was daar ons eerste meisje.

Voorbehoedsmiddelen

Voor ons was toen al duidelijk dat, als het ons gegeven mocht zijn, we heel graag een tweede kindje zouden willen. Na er een paar keer over gesproken te hebben met mijn partner, besloten we om niet opnieuw aan de pil te gaan (mits ik dat trok met mijn maandelijkse krampen). Tot die tijd zouden we overgaan op condooms. Twee jaar later besloten we dat het tijd was om ook de rubbertjes aan de kant te gooien. We waren bijna klaar met bouwen en het leek ons leuk om dan in ons nieuwe huis ons wondertje te mogen verwelkomen. Drie maanden na de intrek in ons nieuwe huis kwam ons tweede wondertje.

Na zes weken herstel te hebben gehad waren wij wel toe aan een intiem avondje samen. Maar ook deze keer hadden wij uitvoerig besproken hoe we dat gingen aanpakken. Ik startte met de mini-pil (vanwege borstvoeding). We (met name ik) wilde misschien nog wel voor een derde kindje gaan. Helaas bleek de pil niet goed op mijn lichaam aan te slaan waardoor ik dwars door het gebruik heen toch zwanger raakte. Deze zwangerschap liep niet goed af, maar daardoor besefte mijn man wel dat hij eigenlijk ook nog graag een derde kindje zou willen.

Een half jaar later telde ik aan van ons derde wondertje, weer 9 maanden later hadden we haar in onze armen. In de tijd dat ik zwanger was hebben we het onderwerp ‘voorbehoedsmiddelen’ regelmatig naar elkaar toe aangekaart. Eén ding was voor ons beide heel duidelijk en dat was dat ons gezin na dit kindje compleet is. Met dit uitgangspunt hebben we dus ook besloten dat mijn man er ‘een knoopje in laat leggen’. We hebben geen zin meer in gedoe! Dit lijkt ons de beste oplossing. Aangezien ik de drie zwangerschappen heb gedragen, vonden we het wel zo eerlijk dat mijn man dit aan zou gaan. Ook omdat de ingreep bij een man makkelijker ongedaan gemaakt kan worden, mocht dat ooit nodig zijn…

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

haren-wassen-baby

De eerste haartjes wassen? Hier moet je op letten!

Opeens is het hoofd van jouw baby of peuter bedekt met een dikke bos haar. Dat ging sneller dan gedacht!...
20-leukste-kraamcadeaus

De 20 leukste kraamcadeaus

Je wilt kersverse ouders iets geven dat zowel origineel, nuttig als hartverwarmend is. Met de komst van een nieuw kindje...
a4c4a1e2-1f44-4d05-bc6d-394e5597e011.__CR001464600_PT0_SX1464_V1___

Bijzondere outfits voor je kleintje voor carnaval

Laatst deelden we al een leuke blog met te gekke onesies voor je kleintje. Vandaag laten we je nog wat...