hippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabelbabymeisje, babygirl, hippe meisjeskleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, girlslabel


Blogs verschillend in opvoeding

Published on januari 1st, 2018 | by Kim C.

0

Opvoeden: wanneer doe je het goed?

Tja, wanneer doe je het nou allemaal goed!? Ben je de beste moeder als je je kind opvoed volgens de boekjes? Of ben je dat juist door te doen waar je jezelf goed bij voelt? Het is leuk om te zien dat iedereen zo verschillend zijn of haar kind opvoed. Mijn beide zusjes hebben ook kindjes en het is heel bijzonder dat wij alle drie totaal verschillend in opvoeding zijn en dat terwijl we alle drie wél dezelfde opvoeding gehad hebben.

Verschillend in opvoeding

Om het maar even over de voeding van de kids te hebben. Ikzelf ben een beetje van de boekjes en een beetje van mijn eigen gevoel. Bij mij kregen de kinderen gerust ooit een potje voeding en andere keren maakte ik het vers. Daarentegen maakt zusje K altijd alles zelf en is een beetje anti potjes. En zusje J laat de kleine met 8 maanden al volledig met de pot mee eten. K en ik kiezen er beide voor om tot het jaar zoutloos te koken, J geeft de kleine gerust bouillon (soep) met 7/8 maanden.

Slapen vind ik bijvoorbeeld ook heel belangrijk dat ze dat in hun eigen bedje doen. K is daar ook wat meer van, terwijl J het niet zoveel uitmaakt waar de kleine slaapt áls hij maar slaapt. Bij mij slapen ze ook tot het jaar ongeveer de ochtend en de middag bij J slaapt hij meestal alleen de middag. K en ik komen meestal qua opvoeding wel een beetje overeen terwijl J wat makkelijker in bepaalde dingen is.

Andere keuzes in opvoeding

Soms zou ik willen dat ik wat makkelijker in bepaalde dingen zou kunnen zijn net als J. En andere keren zou ik weer net wat strikter willen zijn net als K. Maar waar het uiteindelijk om gaat is dat wij weten wat het beste bij onze kindjes past. Geen enkele methode is beter dan het andere, belangrijk is dat al onze kindjes met liefde opgevoed worden en ze op een manier groot gebracht worden die bij ons en ons gezin past.

Lees ook: bemoei je niet met de opvoeding! >>

Tags: , , , , , , ,Comments are closed.

Back to Top ↑