Veilig het water in

14 juli 2022

De zomer is in volle gang en dat betekent dat we weer massaal het zwembad en het strand opzoeken. Helemaal fijn zo’n dagje aan het water maar we willen natuurlijk wel dat onze kids er veilig in kunnnen. Gelukkig is er tegenwoordig van alles te koop om onze kleintjes veilig het water in te laten gaan.

Lees ook: Zwemles, mét en veilig in het water
Zwemluiers

#1 Zwemvleugels/bandjes

De meest bekende onder het mom van veilig zwemmen zijn toch wel de zwembandjes of ook wel zwemvleugels genoemd. De bandjes worden met de mond (of pomp) opgeblazen met lucht waardoor ze dus met het hoofd boven water blijven drijven. Nadeel van zulke bandjes is dat ze lek kunnen gaan en dan ook meteen de veiligheid compleet weg valt. Belangrijk is dat de zwemvleugels goed op maat/gewicht gekocht worden. Ze horen goed (een beetje strak) om de bovenarmen te zitten.

#2 Puddle jumpers

Met de Puddle Jumper geniet je kindje helemaal veilig van het waterplezier! De puddle jumper zwembandjes worden op de rug bevestigd en zijn niet door je kindje zelf los te maken. Hierdoor weet je zeker dat je kindje veilig is in het water. Het draagvermogen van de puddle jumper ligt op 15 tot en met 30 kg, wat ongeveer gelijk staat aan een leeftijd van 2 tot 6 jaar oud. De puddle jumper bestaat uit één stuk die bevestigd wordt aan beide armen en de borst met een gesp op de rug, zodat het geheel blijft zitten tijdens het zwemmen. De binnenkant is gemaakt van foam en zorgt voor voldoende bewegingsruimte.

puddle jumper
Coole puddle jumpers

#3 Swimtrainer rood/oranje

De rode Swimtrainer Classic wordt gebruikt voor vroege gewenning in het water en voor het leren van de juiste beenbewegingen. De Swimtrainer is een unieke en veilige zwemband en is ontworpen voor baby’s en peuters met een gewicht van ongeveer 6 kg tot 18 kg en is geschikt voor beginners.

De oranje Swimtrainer ‘Classic’ wordt gebruikt voor het aanleren van de juiste arm-en beenbewegingen. De swimtrainer geeft de directe actieve ideale zwemhouding aan. Het is een veilige, gebruiksvriendelijke, compacte zwemband met een gemakkelijke instelbare veiligheidsgordel. Deze betrouwbare zwemband van hoogwaardige kwaliteit is speciaal ontworpen voor kleine kinderen met een gewicht van circa 15 kg tot 30 kg en is geschikt voor beginners en gevorderden. Vanaf 2 jaar tot circa 6 jaar.

#4 Babyfloat/zwemzitje

In een zwemzitje kan je kleintje heerlijk en veilig dobberen in het water. Laat je kindje rustig aan het water wennen doordat ze stevig vast zitten in het zwemstoeltje wat stabiel op water drijft. Het zwemzitje is gemakkelijk in gebruik en biedt voldoende bewegingsvrijheid voor je kindje zonder dat hij of zij eruit kan klimmen. Deze zijn er in diverse varianten beschikbaar, let wel op dat het geschikt is voor de leeftijd/gewicht van jouw kindje.

De leukste zwemzitjes

#5 Drijfmaatje

De babyfloat van Drijfmaatje biedt eindeloos waterpret voor de kleinste swim lovers! Floaten in de baby zwemband is een geweldige ervaring voor baby’s, ze kunnen veilig en vrij ronddobberen in het zwembad of enthousiast spartelen in bad. De babyfloat van Drijfmaatje is lekvrij, veroorzaakt geen huidirritatie en biedt bovendien optimale veiligheid. Geen zorgen voor jou, ultieme ontspanning voor je kleintje!

#6 Zwemvest

Jouw kindje zal de hele vakantie heerlijk kunnen genieten en kunnen spelen in een zwemvest. Er is voldoende bewegingsvrijheid en vanwege het foam voelt een zwemvest ook lekker zacht aan! Een zwemvestje is geschikt voor kindjes tussen de 18 en 30 kilo, wat ongeveer gelijk staat aan een leeftijd van 4 tot 6 jaar. Bekijk per merk altijd goed wat er geadviseerd word om zo de juiste maat te bestellen.

Persoonlijk: Ik wil niet naar zwemles!
Zwemvest swim essentials

Veiligheid voorop.

Ondanks alle fijne en veilige hulpmiddelen is het allerbelangrijkste dat je als ouder altijd zelf een oogje in het zeil houdt. Een ongeluk zit in een klein hoekje en spelen met water is en blijft één van de gevaarlijkste dingen die er zijn. Een klein bodempje kan al fataal zijn. Veilig het water in, koppie erbij!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Eerste dag naar de opvang: alles wat je baby nodig heeft volgens een kinderverzorgster 

Instappen in een opvang of kleuterschool gebeurt traditioneel vaak na een schoolvakantie. Als nieuwe ouder is het vaak een uitdaging...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...
20240217_121600-kopie

Negenmaanden beurs

Yes! Deze editie gingen wij naar de Negenmaanden beurs! Het was altijd wel een bucketlist ding, de Negenmaanden beurs. En...