Prullenbak prullaria

30 december 2018

Een jaar of 7 geleden toen wij besloten om een huis te gaan bouwen en met onze wensen bij een architect aan tafel zaten wilde ik met het oog op de toekomst, hoe dan ook een speelkamer ingetekend hebben. Als we kinderen mochten krijgen, hadden we in ieder geval een mooie ruimte waar ze lekker ongestoord hun gang konden gaan. Vooral omdat ik nogal een behoorlijke perfectionist ben en absoluut niet van rommeltjes houdt was die ruimte een uitkomst. ’s Avonds al het speelgoed de speelkamer in, deur dicht en weg is de rotzooi. Althans zo dacht ik toen, in de praktijk gebeurt het toch een tikkeltje anders. Ik ben namelijk zo gek dat ik zelfs de speelkamer tot in den treuren opruim. En dat moet ook wel met drie meiden, waarvan er één echt veel te jong is voor dat prullaria speelgoed.

Prullaria speelgoed

Alsof dat nog niet erg genoeg is ben ik ook een beetje tegen al dat goedkope ‘prulspul’. Of zoals wij het ook wel eens noemen ‘kermis-kneut’. Eens in de één à twee maanden gooi ik heel de speelkamer op z’n kop. En vis ik alle prullaria speelgoed, dat rijp voor de prullenbak is, eruit om vervolgens ongezien weg te gooien. Dan denk je misschien waarom zo vaak? Omdat dat hier gewoon echt heel erg nodig is! Vooral met een baby in huis.

Onze oudste dochter is een verzamelaar en alles wat ze vindt of krijgt moet mee naar huis. Dan heb ik nog een moeder en schoonmoeder die wekelijks met zooi aan komen zetten, waarvan ze weten dat ik die troep niet wil. Dan praat ik geeneens over speelgoed maar over oude pasjes uit hun portemonnee ‘want dat is toch leuk om mee te spelen’. Of van die flügel-mutsen waarvan je je afvraagt hoe ze er zelf aangekomen zijn. Zo kwam ook de hele stenen verzameling, van mijn man vroeger, nog van de zolder van mijn schoonmoeder. Echt waar: wat moet ik ermee!! Nu staat het hier weer op zolder te wachten totdat het zorgvuldig weg gesmokkeld word. Zo wordt onze fijne speelkamer langzaamaan een vuilnisbelt als ik deze niet zo vaak opruim.

Het is natuurlijk niet zo dat alleen mijn moeder en schoonmoeder voor deze prullaria zorgen, wijzelf werken er natuurlijk ook soms aan mee. Denk aan; McDonalds waar ze ongetwijfeld allemaal voor de Happy Meal kiezen omdat er een speelgoedje inzit. Of een kermis bezoekje waar ze bij het touwtje trekken, bal gooien, eendjes vangen etc tussen al het goedkope spul wat uit mogen zoeken. Al met al heb je dus zo een vuilniszak vol en deze moeder gooit dat linea recta de schroothoop op.

Lees ook op Girlslabel: ‘opgebiecht: ik gooi stiekem speelgoed weg’ >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Kopie van meisjeskleding

Baby musthaves – Deze spullen zijn super handig!

Er zijn zoveel spullen te verkrijgen voor baby’s maar wat zijn nu echt de baby musthaves. Het allerbelangrijkste is dat...
DSC00720

Review; Olifant bijtring van Mushi…

In 2015 zijn wij, mijn man en ik, op reis geweest naar Thailand. Het land van de olifanten. Prachtig om...
DSC08771

Review; Gek op badderen met deze leuke bootjes

Toen Rae geboren werd, mocht ze na 2 dagen in bad. Een heerlijk moment vond ik dat! Zelfs terwijl ik...