Lauren het poppenmeisje

12 augustus 2019

Poppen zijn al sinds jaar en dag niet meer weg te denken uit de wereld. Na de uitvinding van de pop, is deze alleen maar populairder geworden. Niet zo gek natuurlijk want het is in de loop der jaren gebleken dat poppen zeer positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen.

Poppenmeisje

De meisjes zien poppen als hun kind en hun moederinstinct wordt geprikkeld. Ze verzorgen de poppen, vertellen verhalen tegen ze, nemen ze mee naar bed enzovoorts. Kinderen vinden houvast bij poppen doordat poppen altijd geduldig luisteren en niks vervelends terug zeggen.

poppenmeisje, mijn kind speelt met poppen, babypop

Toen Lauren 1 jaar is geworden heeft ze van haar peetoom en suikertante een Baby Born gekregen. Vanaf dag één is ze er onwijs gek mee, en gaat er geen dag voorbij dat ze er niet mee speelt. Pop is haar naam, heel simpel maar wel duidelijk voor haar. De pop in de houten wandelwagen, of buiten spelen met de poppenbuggy en de pop. Flesje geven, billetjes schoonmaken, ruiken als pop een poepje heeft gedaan. Het is echt om te lachen. Heerlijk hoe ze er mee omgaat.

Verzorgende rol

Begin juni heeft Lauren er een neefje bij gekregen, en ze is er zo voorzichtig mee. Ze gaat er precies zo mee om als ‘pop’. Kusjes geven, knuffelen en heel voorzichtig haar kleine neefje aaien. Ik denk zelf dat het ook komt doordat ik haar heel veel dingen aangeef bij ‘pop’ hoe ze ermee om moet gaan en wat ze er allemaal mee kan doen.

Het is vaak nog een taboe als jongentjes met poppen spelen, en ik begrijp niet waarom. In welke eeuw leven we? Natuurlijk kunnen jongens gewoon met een pop spelen. Hartstikke leuk toch? Lekker doen als hij het leuk vindt. En wat de wereld daar van vindt? Lekker belangrijk!

Nou ben ik natuurlijk zeer benieuwd hoe jij dit ervaart? Is jouw kleintje ook een poppenmeisje of poppenkind? En merk jij iets aan de ontwikkeling van je kleintje wanneer hij/zij met poppen speelt?

Lots of love,
Esther

@East Side Mommy

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Weer zelfverzekerd voelen over je lichaam na de bevalling? Koop corrigerend ondergoed!

Als je onlangs bent bevallen, kan het lastig zijn om weer vertrouwen te krijgen over je lichaam. Een bevalling is...
DSC09274

Deze borstkolf is echt een aanrader! + winactie.

Borstvoeding geven is echt iets wat je in het begin goed onder de knie moet krijgen. Het is niet zomaar...
REVIVE-MODEL-02-768x513-1

Een gezonde zwangerschap met Sups

Een bijzondere tijd is aangebroken. Een tijd waarin er veel veranderd aan en in jouw lichaam. In jouw lichaam groeit...