Produceer ik genoeg moedermelk?

20 november 2020

6 Maanden, gewoon alweer een half jaar geleden dat onze jongste dame geboren werd. 6 Maanden waarin we alleen nog maar genoten hebben van ons kleine meisje en zusje. En voor mij een record tijd aan borstvoeding geven. Bij mijn andere twee dames had ik de borstvoeding al voor dat ik aan het werk ging afgebouwd, mede omdat ik fulltime kolfde en ik daar inmiddels een beetje moedeloos van werd. Eerst borstvoeding kolven dan een flesje geven, het was allemaal een beetje dubbelop. Fulltime kolven deed ik omdat de oudste niet van de borst wilde drinken en de tweede had reflux waarop we met johannesbroodpitmeel haar voeding verdikte en zij dit dus via de fles kreeg.

Borstvoeding kolven

Maar nu bij onze derde dame loopt de borstvoeding nog steeds heel goed. Ze drinkt ook de meeste voedingen gewoon bij mij. Alleen de dagen dat ik werk krijgt ze het via de fles of als ik echt weg moet, maar zelfs dan probeer ik zo te schuiven dat ze toch bij mij kan drinken.

Alleen nu komt het weer hé, dat kolven! 3 maanden ben ik inmiddels alweer aan het werk en dus ook weer meer aan het aftappen. Ik vind dat alleen zo’n dingetje. Ik kan vaak ook niet echt de rust vinden om eens lekker te gaan zitten terwijl ik daar wel de ruimte voor heb op het werk. En ik kan me alleen maar blind staren op de fles en hopen dat er weer genoeg melk uit komt voor de andere dagen dat ik aan het werk ben.

Produceer ik genoeg moedermelk?

Ik twijfel dus enorm of ik het nog voort moet zetten en of ik dat überhaupt nog wél wil. Wat ik wel merk is dat ik de momentjes samen nog zo fijn vind, daar kan ik zo van genieten.

Soms heb ik ook het idee dat ik niet genoeg moedermelk produceer. Maar als ik internet mag geloven dan is dat niet zo. Op het werk kolf ik namelijk vaak de eerst keer 150 ml (2 borsten) en de tweede keer krap 100 ml. Terwijl ze met gemak flessen van 180 ml weg drinkt. Daar kan ik toch niet tegen opwerken denk ik dan, wat ook weer een beetje de moed in de schoenen doet zakken.

Dus deze twijfelkont is er nog niet helemaal over uit. Voor nu heb ik de komende maand nog maar wat extra pauzes in de planning gezet voor het kolven. Hopelijk hebben jullie nog wat motiverende woorden of tips om de borstvoeding nog even door te zetten.

LEES OOK:

Borstvoeding kolven – moedermelk

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...