Een vies, koud of te vol kolf-hok

4 februari 2018

De laatste tijd zijn hierover al verschillende berichten in het nieuws en op social media verschenen. Kolven op het werk. Er schijnt op veel werk plekken niet of nauwelijks ingespeeld te worden op de borstvoedende moeder. Veel dames worden op de meest ranzige plaatsen neer gezet of in veel te koude ruimtes etc etc… Nu is kolven al niet iets geheel natuurlijks en moeten we al een beetje ons best doen om te kunnen ontspannen met zo’n melktuit op je tiet. En als dan ook de ruimte waarin je zit nog eens vies, koud of te vol is, helpt dat natuurlijk niet echt mee om de productie goed op gang te houden. Dan kunnen we zelf nog zo ons best doen met een foto of filmpje van onze kleine baby voor onze neus maar als je niet op je gemak kunt zitten, gebeurt er weinig!

Kolven op het werk

kolven op het werkAangezien ik zelf ook nog midden in het ‘Campina’ proces zit, vallen dit soort berichten natuurlijk net iets meer op dan andere. En ben ik blij dat er op mijn werk wel goed over gedacht wordt. Het scheelt misschien ook wel dat ik met alleen maar dames werk. Én ik een vrouwelijke baas met kindjes heb die zelf ook deze periode gehad heeft. Ik heb een rustige afgesloten ruimte met aangename temperatuur en kan zelf mijn tijden indelen wanneer er wat melk ‘gemolken’ moet worden. Super goed geregeld.

Volgens mij mag je 9 maanden gebruik maken van je kolftijd op het werk. Ik weet nog niet of ik het zo lang ga doen, maar voorlopig bevalt het me nog prima. En ben ik blij dat ik mijn productie zo op gang kan houden. Want thuis wacht mijn kleine nog gewoon op de borst van mama. En die momentjes vind ik nog veel te fijn om al afscheid van te nemen. Dus ik maak nog gretig gebruik van mijn ‘kolf-hok’.

Hoe is het bij jullie op het werk geregeld? Zitten jullie er een beetje warmpjes bij?

Lees ook: ‘Borstvoeding-stress’ >>

Lees ook: ‘Thuisblijfmoeder tegen wil en dank‘ >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...