Knutselen voor Pasen met kleine kinderen

1 april 2021

Knutselen voor Pasen is zo leuk! Niet alleen met Pasen, maar het is vooral een geweldige activiteit. Hieronder enkele Paas knutselwerkjes waarmee je zeker deze week mee kan beginnen. Leuk om te geven, maar ook zeker leuk om zelf op te hangen bij de andere knutselwerkjes. Terwijl oudere kinderen al kunnen leren hoe ze een ‘paashaas’ of iets anders moeten tekenen, kunnen de kleinsten één van de coolste ‘borstels’ gebruiken namelijk hun handen en voeten.

Leuke tips voor een vrolijk Pasen met kinderen >>

Knutselen voor Pasen

Tip 1 – Verven met scheerschuim

Door te spelen met scheerschuim en verf en daar een vel papier in af te drukken krijg je deze gemarmerde print. Vervolgens laten opdrogen en dan uitknippen in een ei-vorm. Laat je kleintje lekker met de handjes kliederen en vermaak heb je zeker ;).

knutselen pasen

Tip 2 – Voetenprint ‘Paashaas’

Hoe leuk zijn deze ‘paashaasjes’? Heel simpel en al geschikt voor kinderen rond de één jaar. Je schildert 2 papieren borden: 1 formaat van normale grootte en 1 dessertformaat. Je kunt natuurlijk ook gewoon papier gebruiken en daaruit cirkels knippen.

Knip daarna de randen eraf van de papieren borden. Vervolgens maak je 4 verf voetafdrukken en deze knip je uit als ze droog zijn. Op 2 voetafdrukken schilder je een ovaal, dit worden de oren. Op de andere 2 voetafdrukken schilder je een ovaal en 3 cirkels wit, deze lijken dan op een konijnenpoot. Lijm 2 van de voetafdrukken als oren en 2 als voetjes. Als dat allemaal is gelukt schilder of teken je de ogen, een neus, een mond of konijnentanden op je ‘paashaas’. Tadaaaa! Een heel leuk resultaat toch?

Tip 3 – Paashaas met een watten staartje

Voordat je begint met dit leuke knutselwerkje maak je een konijnenmal en knip of snij je deze netjes uit. Als je dat gedaan hebt kun je er het beste voor zorgen dat je de verf klaar hebt staan voor gebruik bijvoorbeeld op een bordje of je houd de verf in de tube als je het op de manier doet zoals ik hem zou maken. De onderkant van het konijntje daar maak je rolletjes tape onder, zodat deze ook klaar is om te gebruiken. Je plakt deze mal op een wit vel papier. Nu is het tijd om te beginnen met verven. Zelf vind ik het altijd makkelijk om de druppels verf eerst aan te brengen op het papier. Daarna doe ik er huishoudfolie op, en kan je kleintje zich helemaal laten gaan met de vuistjes en handjes. Vervolgens haal je het huishoudfolie er voorzichtig af en ook de konijnenmal. Als het helemaal is opgedroogd plak je er een watje op, deze kun je uitpluizen zodat het boller lijkt.

knutselen pasen

Bekijk ook deze leuke Paas knutseltips >>

Tip 4 – Handen Haasje

Knijp of voeg een beetje verf toe aan de hand, en verspreid de verf met een penceel. Je kunt de verf ook op een bordje verspreiden en daarin het handje van je kleintje er in ‘dippen’. Probeer alleen de handpalm en de vingers te schilderen en vermijd de duim. Druk de palm op papier en scheid de middelvinger en de ringvinger om de oren van het konijn uit elkaar te laten. Til de geverfde hand langzaam en voorzichtig van het papier. Daarna lekker de handjes wassen. Nu is het tijd om te versieren 😉 Verf het binnenste van het konijnen oor, en teken de ogen, neus, snorharen, mond en de hazentandjes.

knutselen pasen, paas knutselen peuters

Tip 5 – Kuiken

Ook met de aller allerkleinsten kun je leuk knutselen. Pak een wit vel papier, voeg gele verf op het papier. Leg er eventueel huishoudfolie over heen, waarom? Dit kun je ook lezen in het 3e knutselwerkje. Dit zorgt voor schone handjes. Laat je kleintje zich even gaan op het vel papier. Daarna voorzichtig het huishoudfolie verwijderen en goed laten drogen. Als het gedroogt is mag papa en/of mama de oogjes en het snaveltje uit knippen en deze plakken. Daarna met stift de pootjes er opzetten en klaar!

Lots of love,

Esther – East Side Mommy

knutselen voor pasen

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Eerste dag naar de opvang: alles wat je baby nodig heeft volgens een kinderverzorgster 

Instappen in een opvang of kleuterschool gebeurt traditioneel vaak na een schoolvakantie. Als nieuwe ouder is het vaak een uitdaging...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...
20240217_121600-kopie

Negenmaanden beurs

Yes! Deze editie gingen wij naar de Negenmaanden beurs! Het was altijd wel een bucketlist ding, de Negenmaanden beurs. En...