Knutselen met pasta

22 januari 2021

Wie heeft het in haar/zijn kinderjaren niet gedaan, knutselen met pasta! Ik kan me nog herinneren dat ik dit als kind erg leuk vond om te doen. Om met pasta te knutselen hoef je echt nog niet naar de basisschool te gaan. Hoe leuk is het om met je dreumes of peuter te gaan knutselen. Ik vind het echt gezellig om samen iets te doen als het buiten regenachtig weer is.

Knutselen met pasta

Ik maakte als kind vooral kettingen van pasta en heb ooit eens voor moederdag voor m’n eigen moeder een fotolijstje gemaakt met als rand pasta. Oh heerlijk, die nostalgie. Hier onder enkele tips wat je nog meer kan doen met pasta. Let wel op, als je peuter of dreumes nog er wel van houd om dingen in de mond te stoppen. Gebruik dan nog een macaroni of andere fijne pasta’s, dit om verstikking te voorkomen.

vlinderpasta, knutselen met vlinder pasta

Fladderen

Noemen jullie farfalle ook altijd ‘vlinder pasta? Tover ze dan eens echt om in vlindertjes door ze te verven en op een stevig vel papier te plakken. Mama/papa moeten hier natuurlijk wel een beetje bij helpen Superleuk en vrolijk! Ook leuk als cadeautje voor oma.

knutselen met pasta

Grrrrrr….

Kijk deze dan, is jouw dreumes/peuter ook zo gek op dieren? Dan is deze erg leuk om te maken. Laat je kindje zelf de ogen, neus en mond bepalen. Zo leren ze gelijk waar het hoort en moet. Teken het zelf, of laat je kindje er wat moois van maken. Je kan natuurlijk de pasta samen schilderen of je neemt de gemakkelijke weg, je hebt tricolore pasta in huis. Je weet wel, die zak met 3 kleurtjes pasta 😉

Zodra het droog is knip je een stuk touw of garen af. De lengte maakt weinig uit, dat kan je zelf het beste bepalen. Ik heb het zo groot gemaakt dat het gemakkelijk over het hoofdje van Lauren kon.

En toen kon Lauren begonnen met rijgen. Opperste concentratie, want het was erg stil. Kralen rijgen vind ze ook leuk, dus dit was zeker een geslaagd en educatief knutsel avontuurtje.

Toen het touwtje bijna helemaal met ‘penne-kralen’ was gerijgd heb ik er een dubbele knoop ingelegd. En wat was Lauren apetrots toen ze deze ketting uiteindelijk om mocht doen.

Echt een aanrader om te doen. Simpel, goedkoop en je kindje heeft er echt plezier van!

pasta kleuren, paste verven, hoe moet je pasta verven, hoe verf je pasta

Kleurrijke ketting van pasta

Samen met Lauren heb ik een ketting gemaakt van pasta. Het is zo simpel en Lauren was er wel eventjes zoet mee. Met een paar stappen heeft je kleintje een superleuke ketting waar hij/zij trots op kan zijn. Je begint met het schilderen van de pasta. Ik heb gekozen voor penne, omdat het niet te fijn en niet te groot is. Deze laat je even een paar uur drogen voordat je kan beginnen met rijgen.

knutselen met pasta, pastaketting maken, knutselen met peuters

Hebben jullie ook nog creatieve en simpele knutsel ideeën? Ik hoor het graag, want dan kan ik weer iets anders maken met Lauren.

Liefs,

Esther @East Side Mommy

knutselen met pasta, pastaketting maken, knutselen met peuters
Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Eerste dag naar de opvang: alles wat je baby nodig heeft volgens een kinderverzorgster 

Instappen in een opvang of kleuterschool gebeurt traditioneel vaak na een schoolvakantie. Als nieuwe ouder is het vaak een uitdaging...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...
20240217_121600-kopie

Negenmaanden beurs

Yes! Deze editie gingen wij naar de Negenmaanden beurs! Het was altijd wel een bucketlist ding, de Negenmaanden beurs. En...