7x Speelgoed waar je dreumes graag mee speelt

10 mei 2021

Als je baby 1 jaar oud is speelt hij of zij graag met dit babyspeelgoed. Inmiddels is je kleintje al flink gegroeid en mag het speelgoed wel wat uitdagender zijn. Met dreumes speelgoed voor kinderen van 18 maand tot 24 maand, wat past bij zijn leeftijd, kan je dreumes zich goed ontwikkelen én spelenderwijs leren. Maar welk speelgoed is geschikt voor je kind van 18 maand en ouder? 

Speelgoed voor kind 18 maand en ouder

Door je kleine speelgoed voor te schotelen wat hem prikkelt en uitdaagt, help je hem nieuwe vaardigheden op een speelse manie te ontwikkelen. Een rammelaar of een babymobiel zal je dreumes bijvoorbeeld nu waarschijnlijk niet genoeg meer uitdagen. Hij is toe aan iets nieuws. Er zijn namelijk weer een hoop nieuwe vaardigheden en mijlpalen op komst!

cadeau dreumes, dreumesspeelgoed, kind 18 maand, speelgoed kind 18 maand, loopfiets, trybike loopfiets

1# Ride and go!

Is je kindje 18 maand of ouder? Dan zal hij zijn eerste stapjes al achter zich hebben liggen en misschien al zelf kunnen lopen. Wat wel heel handig is wanneer je begint met lopen is een loopfiets, loopkar of loopauto. Hiermee kunnen kinderen oefenen met de loopbewegingen en zo zelfstandig vooruit bewegen. In het begin moet je je kleine even helpen met op- en afstappen, maar na een tijdje zal hij er zelf op gaan zitten om zowel voor- als achteruit te crossen. Daar kom ik! Onze favoriet is de Scoot and Ride loopfiets waarop je kleintje eerst kan zitten en later als hij groter is kan steppen.

cadeau dreumes, dreumesspeelgoed, kind 18 maand, speelgoed kind 18 maand, houten weegschaal
cadeau dreumes, dreumesspeelgoed, kind 18 maand, speelgoed kind 18 maand, thee servies, houten speelgoed

2# Rollenspellen

Rond deze leeftijd is je kind druk bezig met het nadoen van anderen. Dit is goed voor zijn sociale ontwikkeling dus stimuleer hem hier lekker bij. Ook ‘geven en nemen’ wordt hiermee goed geoefend. Kopje thee voor mama, kopje thee voor papa, kopje thee voor beer… Met een theeserviesje, dokterskoffertje of gereedschapset kan je kind allerlei rollen aannemen en nadoen. Favoriet hierbij is ook het kinderkeukentje waarin ontelbare taartjes en koekjes worden gebakken.

cadeau dreumes, dreumesspeelgoed, kind 18 maand, speelgoed kind 18 maand

3# Fijne motoriek

Heb jij een kleine onderzoeken in huis? Zit hij het liefst de hele dag aan dingen waar hij niet aan mag zitten? Geef je kind een activiteitenkubus. Elk vlak op de kubus heeft een andere activiteit waarmee je baby met zijn ontdekkende vingertjes kan oefenen. Bovenop zit meestal een spiraal met poppetjes, beestjes of grote kralen om door de spiraal te loodsen. Hier is hij wel even zoet mee!

cadeau dreumes, dreumesspeelgoed, kind 18 maand, speelgoed kind 18 maand, ballenbad, Moje ballenbad, roestkleur ballenbad, velvet ballenbad

4# Indoor speelparadijs

Met ballen spelen vindt ieder kind leuk. En weet je dat het spelen met ballen ook nog eens goed is voor de oog- handcoördinatie van je kind. Daarnaast worden ook de zintuigen gestimuleerd door gebruik te maken van verschillende kleuren ballen. Creëer jouw eigen indoor speelparadijs met deze hippe ballenbadjes

5# Poppen en knuffels

Een pop of een knuffel is heerlijk om mee te spelen en te knuffelen voor je kind, maar ze zijn zoveel meer. Met een pop stimuleer je de fantasiewereld van je kindje. Je dreumes kan over zijn pluche gevolg ‘moederen’ of ‘doktertje spelen’, waarmee hij dagelijkse rollen oefent. Via de pop leert hij namelijk zijn emoties beter te uiten. Het kindje kan de pop troosten en zeggen dat het geen pijn doet. Dit zijn voor kinderenmanieren om gebeurtenissen te verwerken. Door samen te spelen met een pop stimuleer je de sociale vaardigheden. 

6# Music please

Van een beetje muziek wordt iedereen vrolijk, zo ook jouw dreumes! Muziekinstrumenten zoals een xylofoon tamboerijn  of gitaar prikkelen de fantasie en creativiteit van je dreumes én zijn leuk om samen mee te spelen. En hoe leuk is het om naar het optreden van je kleine muzikant te luisteren 🙂 

7# Hobbel de wobbel

Wiebelen en hobbelen is goed voor de grove motoriek. Met een Wobbel stimuleer je de lichaamsbewustzijn, fantasie, creativiteit en beweging van kind en jezelf. Gebruik de Wobbel om te spelen, te bewegen, te relaxen, … Alles wat je maar kan bedenken! 

Wat kan een kind van 18 maand allemaal

Vanaf 18 maand zal je dreumes zijn omgeving flink uitbreiden en op ontdekking gaan. Wat kan je de komende tijd verwachten aan nieuwe skills? Hij zal binnenkort zelfstandig kunnen lopen, zinnetjes van 2 woorden spreken, een bal kunnen gooien, blokjes stapelen en vormen in een doos doen, anderen nadoen (het liefst jou natuurlijk 😉 

Geschikt speelgoed kind 18 maand

LET OP: Houd je kindje altijd in de gaten als hij met kleine voorwerpen zoals walnoten speelt, zeker als hij nog veel in zijn mond stopt. Dit kan namelijk verstikkingsgevaar opleveren.

  • Grote kralen om aan een koord te rijgen.
  • Speelgoed waar je op kunt rijden of achter kunt lopen.
  • Klimconstructies.
  • Ballen.
  • Boekjes.
  • Muziekinstrumenten.
  • Rollenspel speelgoed.
  • Vrachtwagens en auto’s.
  • Poppen
  • Constructiemateriaal.

Dreumes cadeau

 

Natuurlijk is bovenstaand dreumes speelgoed een kleine selectie van wat jouw kleintje leuk vindt om mee te spelen. Want uit ervaring weten wij dat buitenspeelgoed en creatief speelgoed ook hoop op de verjaardagslijstjes van menig dreumes (en ouder) staat. 

Als laatste nog een handige TIP: weet je niet meer waar je al dat speelgoed moet laten? Een leuke opbergmand is een handige opberger: overzichtelijk en het ziet er nog leuk uit ook!

dreumes cadeau, speelgoed 18 maand, dreumes speelgoed kind 18 maand, speelgoed kind 18 maand, speelgoed kind 20 maand

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kleine-kinder-schoenen

Hoe je online hoogwaardige babykleding kunt vinden voor een mooie prijs

Het vinden van hoogwaardige baby- en peuterkleding voor een mooie prijs kan een uitdaging zijn, maar met de opkomst van...
z8-xmas-24mood0809-24980

Feestkleding voor de kleintjes

Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent dat veel mensen zich klaar maken voor de feestdagen....
babyjas baby jas meisjes jongens

Wat een uitvinding, de Fossy babyjas. 

Hier thuis is het altijd ellende! Truien en jassen.. Het aantrekken hiervan gaat echt altijd met weerstand en soms zelfs...