Cocooning of kraamvisite.

26 juli 2022

Coco watte? Cocooning oftewel het tegenovergestelde van kraamvisite. Je familie en vrienden staan na de bevalling te springen om je kleine newborn te bewonderen maar met cocooning geniet je de eerste tijd juist samen met je partner alleen van de kleine spruit. Afgezonderd van de buitenwereld in jullie eigen ‘cocon’  and there it is…… Cocooning!

cocooning


Normaal is het heel gebruikelijk dat je familie en vrienden de eerste weken een afspraak willen maken om de kleine baby te bewonderen. Niet elke kersverse ouder staat hier direct op te springen en vind het prettiger om de eerste tijd te gebruiken om als gezin aan elkaar te wennen. De trend van cocooning is er dan ook één die steeds meer toegepast word maar wat zijn eigenlijk de voordelen hiervan?

– zowel de baby als ouders krijgen de kans om zich beter aan elkaar te hechten.

– rustige omgeving met weinig prikkels

– bescherming voor eventuele meegebrachte ziektes van het kraambezoek

– tijd voor herstel voor moeder en kind

– een rustige kraamweek met alle tijd voor de baby

Cocooning bestaat al enige tijd en word bijvoorbeeld al vaak toegepast bij mensen die een kindje adopteren. Ze kiezen dan voor zo’n rustperiode om het kind te laten wennen en het een stabiele start te geven. Tegenwoordig kiezen dus ook veel ouders die net bevallen zijn voor deze manier.

Hoelang zo’n cocooning periode duurt hangt af van de ouders. De één houd het bij een weekje en de ander bij twee. Sommige kiezen er zelfs voor om zich een hele maand terug te trekken in huiselijke kring. En wanneer jij en je partner er klaar voor zijn dan kan het bezoek langs komen.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Snoozebaby wereldwijd verkrijgbaar

Het Nederlandse babymerk Snoozebaby timmert flink aan de weg. De labelproducten die al in ruim vijftien landen te koop waren,...
borstkolf neno perfetto

Hoe fijn! Ik mocht de Neno Perfetto testen.

De Neno Perfetto is een elektrische borstkolf en is waterbestendig. Zo kun je bijvoorbeeld heerlijk ontspannen in bad kolven. Neno Perfetto heeft...
besparen op de babyuitzet

Tips om te besparen op je babyspullen

Geweldig om een kindje te verwelkomen in je gezin. Het komt alleen wel met de nodige kosten. Het Nibud heeft...