Boekreview – Vier seizoenen met Bing!

26 maart 2023

Sinds Morris ongeveer 2,5 is heeft hij interesse in Bing, het vrolijke konijntje. Hij kijkt er zo nu en dan naar op de tv en ook zijn wij een keer naar een theatervoorstelling geweest van Bing en zijn vriendjes. Wij kregen het voorleesboek vier seizoenen met Bing toegestuurd.

Het is een Bing ding..

Morris reageerde meteen enthousiast toen hij het boek in handen kreeg en de kaft bekeek. Hij herkende meteen Bing en Sula. Hij begon vrijwel direct te vertellen over de illustraties die hij op de voorkant zag. Zo zei hij meteen: ‘Kijk mama, een bloem in een laars, dat is gek!’ en ‘Wat een mooie sneeuwpop’. Zijn interesse was dan ook absoluut gewekt!

Jaargetijden ontdekken met Bing

Vier seizoenen met Bing gaat, de titel verraadt het natuurlijk al, over de seizoenen. In dit boek ontdekken kinderen de jaargetijden en is er voor ieder seizoen een eigen verhaal geschreven.
Zo wordt er verteld over de lente met zijn gele regenlaarzen, komt de zomer aan bod door een verhaal over waterijsjes, de herfst wordt voorgelezen aan de hand van het zoeken van eikels en tot slot komt de winter aan de orde door een verhaal drakenadem.

Herkenbaar en leerzaam

De voorwerpen en onderwerpen die in de verhalen voorkomen zijn voor Morris herkenbaar. Dit is denk ik voornamelijk de reden dat de verhalen hem zo aanspreken.
Naast dat de verhalen herkenbaar zijn, leert Morris ook wat van de avonturen van Bing. Het vrolijke konijntje loopt tegen problemen en vraagstukken aan die kinderen in het dagelijkse leven zelf ook tegen ( kunnen ) komen. Zo grijp ik zelf ook wel eens terug op oplossing die in een verhaal voorkomen! Als ouder zijnde vind ik het fijn dat de verhalen de fantasie en probleemoplossende vaardigheden van Morris stimuleren. Daarnaast dragen de verhalen bij aan zijn sociale vaardigheden zoals samen spelen en vergroten de verhalen zijn woordenschat.

Voorlezen uit Bing

Elke avond voor het slapen gaan wordt Morris voorgelezen. Hij is gewend dat hij één boekje mag uitkiezen. Nadat hij in de middag dit boek had gekregen en hier al uit voorgelezen was, wilde hij deze uiteraard weer voor het slapen gaan. Vier seizoenen met Bing is wel een lang boek om in een keer te lezen. Morris was niet blij toen ik na twee verhalen zei dat het nu wel genoeg was voor deze avond!

Lievelingsverhaal

Na meerdere keren dit boek gelezen te hebben heeft Morris overduidelijk een lievelingsverhaal: de lente. In dit verhaal worden de kapotte laarzen van Bing gerecycled tot een bloempot. Morris roept regelmaat dat hij van zijn laarzen ook een bloempot gaat maken zodra ze stuk zijn!

Ontdek meer Bing!

Bing’s Huis heeft twee verdiepingen en vier verschillende kamers en allerlei accessoires!
Het speelhuis staat garant voor uren speelplezier! Open het huis en ontdek de twee verdiepingen met allerlei leuke accessoires voor verschillende speelmogelijkheden. Elke kamer heeft een thema om allerlei rollenspellen te spelen met Bing en Flop! Speel met je eigen fantasie alle avonturen na. Maak wat lekkers in de keuken en zet Bing en Flop aan tafel om te eten. Of laat Bing lekker badderen, kijk eens hoeveel schuim er in zijn bad zit! In zijn slaapkamer vind je zijn bed. Met verschillende accessoires, een beweegbaar figuurtje, een Flop figuurtje en andere interactieve elementen. Het huis is inklapbaar zodat je het eenvoudig kunt opbergen.


Bing’s craft box XL Dit knutselpakket biedt kinderen oneindig veel knutselplezier. Laat de fantasie de vrije loop en maak je mooiste creaties met Bing en zijn vriendjes. Ze kunnen aan de slag met 6 waskrijtjes, 6 kleuren waterverf, een penseel, super puffs, 2 stempels, 2 velletjes stickers, 4 kleurplaten, knipvellen, 3 kleuren klei, 2 uitsteekvormpjes en nog veel meer. Deze knutselkoffer bevat niet alleen heel veel knutselspullen, maar dient ook als een handige opbergbox.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG20240219093541

Boekreview – Toen ik jouw grote broer werd

Nog heel eventjes en Morris is grote broer. Iets wat voor iedereen best spannend is. Na 4,5 jaar alleen te...
DSC03150

Boekreview – Toen ik jouw grote zus werd

Hoera! Rae wordt grote zus. Wij zijn natuurlijk erg blij dat we dit nogmaals mogen meemaken. Maar hoe bereid je...
Voorleesboek brandweer Spuit Elf

Boekreview – Spuit Elf telt tot 10… 11

Dat het brandweer virus zich snel verspreid is overduidelijk met een papa als brandweer man. Dan is voor een klein...