Boekreview; Het makkelijke moestuinboek van Fien en Teun

20 mei 2023

Als je mijn vorige review hebt gelezen, heb je waarschijnlijk ook gemerkt hoe enthousiast ik ben over het hele concept van Fien en Teun. Vol lof ben ik en zo ontving ik ook het boek ‘Het makkelijke moestuinboek van Fien en Teun’. En als je dacht dat het niet beter kon heb je het mis!

Het makkelijke moestuinboek is een echt doe boek!

Laten we beginnen met dat ik absoluut geen groene vingers heb en dat bewijst zich doordat ik zelfs nepplanten in mijn tuin heb. Ja ik meen dit! Maar op mijn werk bijvoorbeeld hebben we een heuse natuurtuin inclusief een mega insectenhotel, waarbij dit dus echt een top boek is. Waar de andere twee boeken die we hebben Fien&Teun Gaan Kamperen en Fien&Teun Het Grote Dierenfeest echt voorlees boeken zijn, is dit boek Fien & Teun Het Makkelijke Moestuinboek ook echt een doe boek. Lezen, koken, tuinieren en knutselen, voor elk wat wils om je te vermaken.

Eetbare bloemen, kruiden, groente en fruit worden besproken

Een fijne overzichtelijke inhoudsopgave met een duidelijke verdeling. De inhoudsopgave wordt verdeeld in diverse onderdelen. Zo worden de seizoenen genoemd, maar ook een echte moestuin introductie handig voor iemand met weinig gevoel voor groen. Er is een moestuin overzicht waarbij er diverse groenten worden besproken, fruit maar ook eetbare bloemen en verschillende kruiden worden onder de loep genomen.

Makkelijke DIY activiteiten

Er zitten leuke DIY activiteiten in die makkelijk uit te voeren zijn met je kinderen. Zonder dat je creativiteit hoeft te hebben lukt het zelfs jou door de makkelijke stappen die ze op de Fien & Teun manier beschrijven. De verticale moestuin ga ik als activiteit aanbieden op mijn werk ( BSO; buitenschoolse opvang ) en gaan we stap voor stap doorlopen om met de kinderen te maken!

Naast al die leuke activiteiten staan er in het boek leuke zoek spelletjes en ook leuke verhaaltjes om voor te lezen.

Zelf jam maken met Fien en Teun…

We kennen het allemaal wel.. Je kind heeft geen zin om te eten en dat eten van groenten vaak wel een dingetje blijft. Misschien werkt het om eens een receptje te maken uit het boek want zelfs recepten met diverse groenten komen er aan te pas. Maak eens met je kind spinazie pannenkoeken of het recept voor heerlijke Jam!

Meer leuks van Fien en Teun

Dit boek is een hele dikke vette aanrader!

Ik vind het echt een top boek en Lobke vraagt steeds wanneer we iets gaan maken. Ik ben benieuwd hoe de verticale moestuin eruit komt te zien gemaakt door de kinderen op het werk. Hele dikke vette aanrader dit boek en dus echt voor elk seizoen goed en leuk te gebruiken!

Leandra.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderboek voorleesboek

Boekreview – De grote tandenpoetshulp!

Peutertjes en tandenpoetsen, vaak levert dit geen fijn momenten op en is het vaak strijd. Althans dat is hier het...
voorleesboek leesboek

Boekreview; Het geluidenboek van Pieter Konijn

Natuur, vogeltjes die fluiten, bijen die zoemen, wind door de bomen, alles komt aan bod in dit prachtige geluidenboek van...
kikker leesboek voorlezen baby

Boek review; Taart voor kikker

Een review schrijven voor een boek van kikker? Geen probleem! Van Kinderboeken.nl ontvingen we het leuke kartonboekje van ’taart voor...