Boekreview; Fien & Teun gaan kamperen

10 maart 2023

Fien en Teun, twee vrolijke boerenkinderen, ontdekken al spelenderwijs het Hollandse landleven op de boerderij in het dorpje Molenwaard. Hier beleven ze de leukste avonturen met hun dierenvriendjes Sebastiaan het varken, Rosa de koe, Pim de hond, schaapjes Mike & Molly en Stip de pony. Op de boerderij leren het boertje en boerinnetje van alles over het verzorgen van dieren, de natuur en de herkomst van voedsel.

– Jouw boertje en boerinnetje –

Het vakantie park en de avonturenboerderij

Na het vakantiepark bezocht te hebben, een kijkje te hebben genomen op de avonturenboerderij, gedanst te hebben met Fien en Teun en op de kiek met Mike en Molly kochten wat leuke merchandise waaronder een servies setje en een boek. Je snapt een ware hit hier in huis, door de beleving van de boerderij en het vakantiepark komt het echt tot leven. Alle medewerkers zijn gekleed in het thema, alle servies is compleet in Fien en Teun sfeer. Er worden ‘s avonds parades gelopen met het leukste boertje en boerinnetje en hun dieren vriendjes. Er is een heuse pyjama party voor jong en oud. Op de boerderij kun je je eigen boerderijdiploma verdienen door het boekje met opdrachten in te vullen. Door het park heen worden er kleine leuke informatieve voorstellingen gegeven zoals een spelletje bij de kaas boerin. Weet jij bijvoorbeeld hoe die gaten in de kaas komen? Of welke pitjes er bij welke vrucht horen? Dat hoor je bij de fruitboer. 

Bekijk hier meer voorleesboeken

‘Fien en Teun gaan kamperen’ 

Extra leuk dus dat we dit boek ‘ Fien en Teun gaan kamperen’ mogen reviewen. Naast die merchandise zijn er YouTube filmpjes voor uren kijk plezier, het vakantiepark zoals ik eerder benoemde en de avonturenboerderij maar nu ook een film en daarvan dit boek!

Shop hier de mooiste spulletjes van Fien en Teun

Uit ervaring kan ik nu wel zeggen dat werkelijk óveral aan is gedacht, alles tot in de puntjes verzorgd, er wordt niks over het hoofd gezien want álles staat in het teken rondom het boertje en boerinnetje en daardoor herken je het meteen. Het leuke aan dit boek is, is dat er een film van is gemaakt. Of eigenlijk een boek van de film. 

In het boek staan 18 verhaaltjes die allemaal gaan over kamperen. Super fijn dat het losse verhaaltjes zijn want dan hoef je niet het hele boek in een keer uit te lezen. De meeste verhaaltjes bevatten ander halve bladzijde dus een prima formaat voor een verhaaltje voor bedtijd. 

Inpakken

‘Teun is druk bezig spullen te verzamelen. Hij stapt alles wat hij mee wil nemen uit in de boomhut. De berg wordt steeds groter en groter.. ‘ 

De teksten zijn herkenbaar want misschien ga je zelf wel op vakantie naar de camping en verzamel je zelf ook wel de spullen die je graag mee wil nemen. 

De teksten hebben een fijne lees grote en worden opgeleukt met gezellige plaatjes. Mijn dochtertje vind het dan ook heel leuk om alleen de plaatjes te bekijken en te benoemen. En extra omdat ze veel herkent van het vakantiepark en de boerderij. Want alles komt weer bij elkaar terug. De vrolijke gezellige verhaaltjes, de liedjes en de beleving maken het verhaal rondom Fien en Teun écht compleet in mijn ogen, een beleving voor jong en oud. Wij blijven deze gezellige verhaaltjes lezen en we gaan zéker nog eens terug. 

Liefs Leandra

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderboek voorleesboek

Boekreview – De grote tandenpoetshulp!

Peutertjes en tandenpoetsen, vaak levert dit geen fijn momenten op en is het vaak strijd. Althans dat is hier het...
Kopie van boekreview Fien en Teun

Boekreview; Het makkelijke moestuinboek van Fien en Teun

Als je mijn vorige review hebt gelezen, heb je waarschijnlijk ook gemerkt hoe enthousiast ik ben over het hele concept...
voorleesboek leesboek

Boekreview; Het geluidenboek van Pieter Konijn

Natuur, vogeltjes die fluiten, bijen die zoemen, wind door de bomen, alles komt aan bod in dit prachtige geluidenboek van...